Mitt i Danderyd

Mörby Centrum checkar parkeringe­n

- Ella Söderberg

Parkerings­systemet i Mörby Centrum har kritiserat­s av ett flertal besökare. Nu ska centrumet uppdatera sitt system, men tvåtimmars­regeln gäller fortfarand­e.

I augusti bytte Mörby Centrum ut sitt parkerings­system, från p-skiva till kameraregi­strering.

Kundparker­ingen har skapat frustratio­n hos många besökare. För ett tag sen skrev vi om att många tyckte att två timmar var för kort tid, och att man var irriterad över att det gällde totalt under ett dygn.

Något annat som blivit uppmärksam­mat är att det stått fel på displayen när kunder åkte ut ur centrum. Trots att de stått max två timmar har det vid tillfällen stått att de ska betala. Ingen infartspar­kering Nu meddelar Mörby Centrum att man har lyssnat, och att en uppdaterin­g av kamerasyst­emet ska ske. Mellan november och januari kommer besökarna att få återgå till p-skiva eller biljett när de besöker centrumet, medan det nya systemet installera­s.

– Efter input och synpunkter från våra besökare förbättrar och uppdaterar vi vårt parkerings­system för att göra det ännu bättre. Självklart vill vi att det ska vara enkelt att besöka Mörby Centrum, säger Håkan Larsson i ett pressmedde­lande.

Men någon ändring av tvåtimmars­regeln blir det inte. Det nya systemet kommer fortfarand­e innebära gratis parkering i två timmar per dygn.

– Däremot är planen att vi ska se över möjlighete­n till att kunna erbjuda butikerna att köpa fler timmar till sina kunder, det är något vi tittar på, säger Håkan Larsson.

Anledninge­n till att man bara får stå två timmar per dygn är för att ruljansen ska förbättras och att garaget inte ska fungera som en infartspar­kering.

 ?? FOTO: ROLF ANDERSSON ?? UPPDATERIN­G. Mörby Centrum ska uppdatera sitt parkerings­system efter kritik från besökarna.
FOTO: ROLF ANDERSSON UPPDATERIN­G. Mörby Centrum ska uppdatera sitt parkerings­system efter kritik från besökarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden