Mitt i Danderyd

Kul katastrofe­r och äkta sorg i januari

- HEGE HELLSTRÖM Reporter

A lltså, januari är inte roligt. På något vis. Mörkt på morgonen, mörkt på kvällen, tom plånbok och oändligt långt till nästa semester eller till och med till nästa röda dag.

Häromdagen kom jag på att lägga ut ett Facebookin­lägg om hur härligt det var att pynta 300 000 kronor för ett enskilt avlopp, och frågade mina vänner om de hade något att ”fira”.

Jodå, det var fler som hade en underbar januari. Någon skulle betala 50 000 kronor i kvarskatt, en annan hade en trasig tvättmaski­n och en firade att det var så friskt inomhus när bostadsrät­tsförening­en valt just januari för att renovera fönstren. Det fanns också en vän med ett måndagsexe­mplar till bil som åter skulle in på lagning.

Jag hade väldigt kul när jag läste och kommentera­de, känns ju lite bisarrt att skriva ”grattis” och klistra in en champagnef­laska när någon har en vattenläck­a. Men när de sjuka djuren började trilla in var det inte så skojigt längre. Och jag kom på varför 300 000 kronor är en bagatell i sammanhang­et. Det är liv och hälsa som spelar roll, i slutändan.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden