Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

SÅ SPELAR DU

-

Battle Royale är det mest populära spelläget i Fortnite, men vi tar det från början – även om många har spelat länge. Det är aldrig för sent att börja! Så här kommer du igång.

BATTLE ROYALE-LÄGET

Battle Royale hämtar mycket av sin design och sina idéer från andra spellägen, men det är också annorlunda på många sätt!

Den största skillnaden är att spelare i Battle Royale spelar mot varandra, istället för mot datorn. I Battle Royaleläge­t landar 100 spelare på samma karta (som ungefär är likadan varje gång) med ett enkelt uppdrag: att klara sig sist kvar. Den som lyckas med det får den eftertrakt­ade Victory Royalesege­rn, som bevisar att du var den bästa spelaren den matchen. Det är ingen enkel titel att vinna!

Längs vägen måste du samla vapen, ammo och resurser – samtidigt som du undviker att hamna i den otäcka stormen som kryper allt närmare och tvingar spelare att strida mot varandra på en allt mindre yta.

De flesta matcher varar i 10–15 minuter, beroende på hur länge du överlever. Det går att spela i par eller större grupper, beroende på vilka spelregler du väljer att spela efter (och vad som finns tillgängli­gt).

BATTLE ROYALE-SÄSONGER

Battle Royale uppdateras och får nytt innehåll med några månaders intervalle­r. Dessa uppdaterin­gar kallas för säsonger (ungefär som säsonger i en tv-serie) och varje säsong varar i cirka 60–70 dagar. Varje säsong har ett tema och en berättelse som utspelar sig under säsongens gång i form av videor och innehållsu­ppdatering­ar. Nu är dessutom Fortnite Chapter 2 här, något som har nollställt säsongerna och bjudit på en mängd nyheter till spelet, men säsongerna kommer förmodlige­n att fortsätta ungefär som förr. Platser på kartan förändras, vapen läggs till och tas bort, speciella evenemang kan bjuda på unika karaktärer och vapen som förändrar spelet helt under korta perioder (som exempelvis den gången Thanos från Avengers hälsade på med sitt vapen Infinity Gauntlet).

GRUNDLÄGGA­NDE STRATEGI

Konceptet med Battle Royale är relativt enkelt – för att vinna måste du överleva! Det betyder att du behöver samla de bästa vapnen samtidigt som du dödar dina motståndar­e, samt lära dig använda kartan och dina egna konstrukti­oner defensivt. Du kommer att få lära dig mer om detta längre fram i guiden, men det absolut viktigaste är att komma ihåg att det krävs mycket övning för att kunna vinna en match.

Det enda sättet att bli bättre på är att spela, spela och spela lite till. Istället för att sikta på att vinna direkt blir det roligare om du bara fokuserar på att slå ditt eget personbäst­a. Om du fortsätter att göra framsteg kommer segern att bli din en vacker dag!

 ??  ?? Se upp för stormen som närmar sig!
Se upp för stormen som närmar sig!
 ??  ?? Gör dig redo!
Gör dig redo!
 ??  ?? Många matcher slutar så här ...
Många matcher slutar så här ...
 ??  ?? Säsongerna­s innehåll förändras.
Säsongerna­s innehåll förändras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden