Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

ALLT OM VAPEN

-

Det finns många olika vapen i Battle Royale. Att lära dig hur och när du ska använda dem (och vilket som passar din spelstil bäst) är nyckeln till en lyckad runda i Battle Royale.

När matchen drar igång är det enda du har en hacka (pickaxe), som du kan använda för att samla resurser. Det kommer dock inte att dröja länge innan du hittar nya vapen. De allra flesta vapnen i Battle Royale är skjutvapen, och varje vapen har sina för- och nackdelar. Vapen ändras, läggs till eller tas bort för varje ny säsong, så tänk på att hålla dig uppdaterad på nyheter. Kanske har det kommit ett nytt vapen som kan bli din nya favorit?

De olika vapnen har olika nivåer av sällsynthe­t som avgör hur bra de är. Vita vapen är vanligast, och de följs av gröna, blå och sedan lila. Plocka upp orangea vapen direkt om du ser något – de är bäst!

Visste du förresten om att det går att uppgradera dina vapen vid Weapon Upgrade Benches? Där byter du in material för att uppgradera sällsynthe­ten på ditt vapen.

TYPER AV VAPEN

Vissa vapen är gjorda för långa avstånd och andra för korta avstånd. Vissa skjuter många skott snabbt och andra bara ett åt gången. Att välja rätt vapen för rätt situation är viktigt, liksom att veta vilken klass varje vapen tillhör.

Det finns sju olika vapenklass­er: Assault Rifles, Machine Guns, SMG:er, Pistols, Shotguns, Sniper Rifles och Explosives.

Det är värt att notera att vapnen har olika statistik i Battle Royale-läget jämfört med Save the World-läget, så tro inte att du kan allt om dem bara för att du har lärt dig behärska dem i ett av spellägena!

ANVÄNDNING

Om du plockar upp ett vapen hamnar det i den första tomma platsen i din ryggsäck (eller Inventory, som det heter på engelska). Om du inte har någon ledig plats kommer du att byta ut det nya med det du håller i handen. För att använda ett vapen väljer du det i din ryggsäck och om du har tillräckli­gt mycket ammo kommer du att kunna börja skjuta på en gång.

Det går att använda två varianter av samma vapen och flera vapen kan använda samma typ av ammo, så håll ett öga på vad som tar upp plats i din ryggsäck!

STATISTIK

Alla vapen i Fortnite har olika statistik. Du kommer att få läsa mer om detta längre fram, men här får du en kort genomgång av de olika värdena du bör ha koll på.

Skada: Mängden skada ett skott orsakar om det träffar sitt mål på nära håll. Ju högre, desto bättre – såklart!

Skottfrekv­ens: Antalet skott som avfyras per sekund. Återigen: ju högre, desto bättre. En skottfrekv­ens på 0,5 betyder ett skott varannan sekund.

Magasinsto­rlek: Antalet skott du kan avfyra innan vapnet måste laddas om. Ju högre, desto bättre.

Laddningsh­astighet: Antalet sekunder det tar att ladda om. Ju lägre, desto bättre!

DPS: Står för ”Damage Per Second” (skada per skund) och talar om hur mycket skada som maximalt kan orsakas. Detta är bara ett teoretiskt maximum – du kommer inte att nå det varje gång!

 ??  ?? Bär alltid med dig flera olika typer av vapen.
Bär alltid med dig flera olika typer av vapen.
 ??  ?? Lär dig de olika vapentyper­na.
Lär dig de olika vapentyper­na.
 ??  ?? Alla vapen har olika styrkor.
Alla vapen har olika styrkor.
 ??  ?? Spring över ett vapen för att plocka upp det.
Spring över ett vapen för att plocka upp det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden