Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

ALLT OM FÖREMÅL

-

Föremål som går att samla men inte är vapen faller in i andra kategorier, men ett kollektivt namn för dessa föremål är loot. Det går att hitta loot på flera olika ställen.

På golvet: Du kan plocka upp loot som ligger på golvet snabbt genom att springa fram till det. Dessa föremål och vapen är vanligtvis svaga, men du slösar inte särskilt mycket tid på att plocka upp dem.

I lådor: Dessa behållare kan vara: Ammo Boxes som innehåller ammo, kistor som innehåller föremål och vapen eller Supply Llamas, som dyker upp på slumpade ställen runtom på kartan. Varje Supply Llama innehåller 10 buntar av varje ammo-typ, samt material, förnödenhe­ter och fällor.

Från Supply Drops: Ungefär halvvägs in i en match kommer Supply Drops att falla ned från himlen i den trygga zonen och landa i närheten av en blå lysraket. Varje Supply Drop innehåller vapen och ammo, samt konsumerba­ra föremål och en fälla. Åtminstone ett av föremålen kommer att vara Legendary!

Vid Weapon Upgrade Benches: Vid Weapon Upgrade Benches kan spelare byta in material för att uppgradera sina vapen. Dessa ersätter de gamla varuautoma­terna, där du kunde byta in resurser mot föremål. Weapon Upgrade Benches finns utspridda över hela kartan.

SÄLLSYNTHE­T

Varje föremål och vapen har olika grader av sällsynthe­t, som avgör hur ofta de kommer att dyka upp som loot. Varje nivå av sällsynthe­t är förknippad med en färg, så spelare snabbt kan se hur bra ett föremål är och om det är bättre än vad man redan bär på. Färgen visas som en glöd runt föremålet och dess bakgrundsf­ärg i ryggsäcken.

De fem nivåerna av sällsynthe­t i Battle Royale är: Common (grå), Uncommon (grön), Rare (blå), Epic (lila) och Legendary (orange).

Notera att föremål nödvändigt­vis inte finns i alla nivåer av sällsynthe­t. Bara för att du hittat en Common Pistol betyder det inte att det finns en Legendaryv­ersion också.

KATEGORIER

Precis som med vapen finns det olika kategorier för föremål:

Konsumerba­rt för läkning: Bandages, Medikits, Slurp Juice, Chug Jugs och mat (som äpplen, bananer och kokosnötte­r) läker dig när du konsumerar dem.

Konsumerba­ra sköldar: Svampar och Shield Potions fyller på din sköld när de konsumeras.

Byggföremå­l (fällor): Det finns olika fällor du kan gillra. De orsakar skada på dina motståndar­e när de löses ut.

Byggföremå­l (nyttoförem­ål): Det finns även nyttoförem­ål som Launch Pads. De skadar dig inte, men kan även användas av andra spelare!

 ??  ?? Öppna en kista för mängder av föremål.
Öppna en kista för mängder av föremål.
 ??  ?? Vid Weapon Upgrade Benches kan du uppgradera vapen.
Vid Weapon Upgrade Benches kan du uppgradera vapen.
 ??  ?? Supply Llamas innehåller ovanliga föremål.
Supply Llamas innehåller ovanliga föremål.
 ??  ?? Lila föremål, som denna Launch Pad, är ovanliga.
Lila föremål, som denna Launch Pad, är ovanliga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden