Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

BLI EN VINNARE

-

För att lyckas få en Victory Royale måste du finslipa dina strategier. Varje runda kan delas upp i tre delar: början, mitten och slutet. I olika lägen av matchen kan det vara bra att tänka på olika saker, så här kommer några smarta tips.

BÖRJAN AV MATCHEN

Du börjar i Lobbyn, som är ett slags testområde där du kan göra dig bekant med spelets olika vapen. Du kan inte ta skada här, så det är ingen fara! Efter en stund växlar spelet över till Battle Bus. Tryck på hoppa-knappen en gång för att dyka ned mot kartan och en andra gång för att plocka fram din glider. Vänta så länge som möjligt med att aktivera din glider, för den kommer att sinka dig rejält!

När du landar måste du snabbt börja samla resurser och vapen, samtidigt som du håller dig undan andra spelare i närheten – för de kan ha turen att hitta ett vapen innan dig. I det här skedet av matchen bör du samla så mycket material som möjligt, så att du har tillräckli­gt att bygga med senare. Försök undvika att slåss tidigt under matchen. Fokusera på dina resurser och föremål istället.

Det är i början av matcherna som du kommer att spendera mest tid vid kartans utkant, så gör det mesta utav det. Du kommer inte att kunna utforska dessa områden allt för länge, för här närmar sig stormen snabbt.

MITTEN AV MATCHEN

När stormen kryper allt närmare bör du börja fokusera på nästa uppgift: att besegra dina fiender. Du kommer att börja stöta på spelare allt oftare i takt med att utrymmet minskar. Så hitta ett tryggt ställe – helst högt upp – och försök träffa andra spelare på håll.

Försök hålla dig närmare mitten av den trygga zonen, så att du inte riskerar att hamna i stormen när den börjar krympa igen. Spring dock inte rakt in i mitten, för det är garanterat fullt av fiender där!

Glöm inte att hålla koll på din ammo. Du vill inte nå slutet av matchen och upptäcka att du inte har någon kvar!

SLUTET AV MATCHEN

Det är nu det verkligen gäller. När det är mindre än 25 spelare kvar bör du börja försöka leta upp dem. Släng ut så många fällor du bara kan och leta aktivt efter spelare som ser svaga eller skadade ut. Det kommer inte dröja länge förrän stormen når sin minsta storlek, så du behöver inte oroa dig för att hamna utanför den trygga zonen. Nu är det lite utrymme kvar att slåss på och bara de allra bästa spelarna är kvar, så det kommer garanterat att bli en tuff kamp. Om du slåss mot en annan spelare bör du slänga upp så många väggar och ramper som du bara kan för att bygga ett skydd. På så sätt har du större chans att vinna.

 ??  ?? Fyll på med vapen och föremål!
Fyll på med vapen och föremål!
 ??  ?? Häng inte kvar för länge!
Häng inte kvar för länge!
 ??  ?? … och använd fort som skydd.
… och använd fort som skydd.
 ??  ?? Spela offensivt …
Spela offensivt …

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden