Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

TIPS & TRICKS

-

Har du kommit igång med spelet, men vill ha några extra tips och tricks som kan ge dig övertaget? Här är några tips och tricks som kan hjälpa dig till segern.

PLANERA DITT HOPP

De flesta spelare springer runt i Lobbyn och skjuter mot andra spelare bara för skojs skull, men de bästa spelarna studerar kartan och planerar var de ska hoppa ut från Battle Bus och försöka landa.

Kolla vilken rutt bussen kommer att ta (det visas med blå pilar på kartan) och placera sedan ut en markör på det perfekta stället. Välj en plats som inte är allt för populär, men inte allt ödslig.

KONTROLLER­A LANDNINGEN

Så fort du hoppar av Battle Bus räknas varje sekund. Alla vill nå marken så snabbt som möjligt. Tryck nedåt för att dyka så snabbt om möjligt. Kom ihåg att du inte vill hoppa ut precis ovanför ditt mål, sikta på en plats som är cirka en ruta bort från platsen. Då kommer du att glida ned gradvis mot det. Om du hoppar ut för nära, kommer du att sväva förbi det. Men oroa dig inte, du kan sväva i cirklar ovanför målet om det skulle behövas.

ÖVA PÅ ATT BYGGA

De allra bästa spelarna kan bygga enorma torn på några få sekunder, så du behöver lära dig att göra samma sak. Att justera kontroller­na för detta på pc-versionen kan vara en bra idé, men det är inte lika effektivt på andra versioner. Det bästa du kan göra är att välja en avlägsen plats på kartan och sedan samla tillräckli­gt mycket trä. Då kan du öva på att bygga i lugn och ro tills stormen kryper närmare.

Så småningom kommer någon att hitta dig, och döda dig, men det gör inget – ju mer du övar, desto mer erfarenhet får du. Du kommer inte ta dig särskilt långt genom att bara sikta och skjuta bra. För att nå topp 10 behöver du lära dig att bygga bra också.

ANVÄND RAMPER SOM SKYDD

Om du stöter på en fiende när du springer över ett öppet område ger en snabbt placerad ramp dig tillräckli­gt med tid för att planera ditt försvar. Om du skulle hamna i en liknande situation och bli beskjuten på långt håll kan du skydda dig själv från fiendens attacker genom att slänga upp ramper snabbt. Försök att vara oförutsägb­ar. Släng ut ramper i olika riktningar, spring runt dem istället för över dem – allt för att överlista din motståndar­e.

 ??  ?? Planera ditt hopp baserat på bussens rutt över kartan.
Planera ditt hopp baserat på bussens rutt över kartan.
 ??  ?? Kontroller­a din landning.
Kontroller­a din landning.
 ??  ?? Använd ramper som skydd.
Använd ramper som skydd.
 ??  ?? Öva på att bygga.
Öva på att bygga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden