Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

AMMO & SKADA

-

Vapen behöver ammo, för det är ju ammon som gör skadan! För att mästra dina vapen måste du lära dig att vilka skott de behöver och teknikerna som gör dem dödliga. Så här funkar det.

LIGHT BULLETS

Finns i buntar om 18 eller 36, och går att använda i en rad vapen med låg skada och hög skottfrekv­ens. Pistoler, SMG:er och Miniguns använder oftast Light Bullets, men de användes även i Tactical Assault Rifles (som nu flyttats till Vault).

MEDIUM BULLETS

De flesta Assault Rifles använder Medium Bullets. Du kan hitta dem i buntar om 10 eller 20. De ganska ovanliga vapnen Six Shooter och Revolver Pistols använder Medium Bullets, liksom Automatic Sniper Rifle.

HEAVY BULLETS

Används oftast i Sniper Rifles (men de går även att använda i Hand Cannon och Hunting Rifle, samt Flint-Knock Pistol, som numera är i Vault). Heavy Bullets orsakar mycket skada per skott och går att hitta i buntar om 12.

SHELLS ‘N’ SLUGS

Kallas ofta bara för shells. Den här ammon finns i buntar om 4 eller 8 och kan bara användas i Shotguns för tillfället, men de var även ammo-typen som användes i Boom Bow (numera i Vault).

ROCKETS

Rockets är ammo-typen som används för både Grenade Launchers och Rockets. De finns i buntar om 2 eller 4. Till skillnad från andra typer av ammo, som kan samlas i buntar upp till 999, kan du bara bära med dig max 12 eller 60 Rockets.

TIPS & TRICKS

Håll utkik efter den kritiska punkten (markerad med en cirkel) på alla föremål som går att förstöra. Om du slår på denna punkt kommer föremålet att gå sönder snabbare, vilket betyder att du kan samla resurser snabbare.

Battle Royale-läget har en inbyggd ”fall off”-funktion, som betyder att skott förlorar kraft ju längre de färdas. Denna funktion finns inte i Save the World-läget!

Slösa inte på skott. Du får inga belöningar för att slumpmässi­gt skjuta på saker – det minskar bara din mängd ammo och förstör dina vapen.

Det spelar ingen roll hur duktig du är i Battle Royale-läget, du är bara ett välplacera­t Shotgun-skot från döden. Håll dina fiender på avstånd, så kommer du med största sannolikhe­t att överleva längre.

Kom ihåg att kontroller­a din skottfrekv­ens. Bara för att ditt vapen käkar kulor, betyder det inte att det måste göra det. Även om du har ett automatisk­t vapen kan du välja att skjuta i korta salvor för att upprätthål­la din pricksäker­het, samtidigt som du sparar på ammo.

Försök att orsaka fallskada. Ett fall från tre våningar upp är tillräckli­gt för att döda en spelare. Om du ser någon bygga högt kan det därför vara en bra idé att försöka skjuta sönder golvet under dem istället för att sikta på dem. De kanske inte ens inser vad som håller på att hända förrän det är för sent.

 ??  ?? Det finns flera olika typer av ammo.
Det finns flera olika typer av ammo.
 ??  ?? Samla så mycket du kan.
Samla så mycket du kan.
 ??  ?? Cirkeln visar den känsliga punkten.
Cirkeln visar den känsliga punkten.
 ??  ?? Kom ihåg att skjuta i korta omgångar.
Kom ihåg att skjuta i korta omgångar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden