Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

TIPS & TRICKS

-

Det finns ytterligar­e några taktiker som kan hjälpa dig att bli den bästa spelaren i matchen. Följ dessa råd för att stå ensam kvar i slutet!

Lär dig hur skotten ”beter” sig: De flesta av vapnen i Battle Royale-läget är ”hitscan”-baserade, något som innebär att ditt skott omedelbart kommer att träffa (eller missa) sitt mål, baserat på hur du siktar. Det enda undantaget är Sniper Rifles – där tyngdkraft­en fortfarand­e påverkar dina skott efter att du avlossat skottet. Det tar även längre tid för skotten att nå sitt mål. Rockets och Grenades behöver också färdas hela vägen fram till sitt mål, men allt som använder vanlig ammo träffar omedelbart.

Nå hög mark: Du kan antingen springa upp på en kulle eller bygga ett torn. Det är mycket svårare för andra att träffa dig om du är högt upp och dessutom har lite skydd. Du kommer att kunna ducka och gömma dig, men det kan inte de. Du kommer dessutom att ha bättre översikt på vart de är på väg och huvudskott blir enklare att sätta.

Försök att landa på lugna platser: Du har förmodlige­n hört detta råd på många olika sätt redan, men det bästa sättet att hålla dig vid liv (om du inte är ett proffs då) är att välja rätt ställe att landa på. När du hoppar av Battle Bus kommer du se att många andra hoppar av samtidigt som du. Ditt mål är att hålla dig borta från dem och landa på ett ställe där du har möjlighet att plocka upp loot innan du måste slåss mot någon.

Lyssna noga: Lyssna alltid efter olika ljud, speciellt skott, som kan indikera att andra spelare är i närheten. Om du hör något bör du stanna upp och försöka lista ut varifrån ljudet kommer, så att du kan förbereda dig på att skjuta.

Hoppa längre med ett Pulse-vapen: Oavsett om du behöver fly från en strid snabbt eller vill få ett övertag gentemot din motståndar­e kan det vara ett smart drag att använda ett Pulse-vapen. De kan slunga dig över enorma avstånd och själva smällen orsakar ingen skada. Försök att stå lite vid sidan om, så att du slungas iväg horisontel­lt istället för rakt uppåt!

 ??  ?? Ta dig upp till hög mark om du har möjlighet!
Ta dig upp till hög mark om du har möjlighet!
 ??  ?? Använd Lobbyn som ett testområde.
Använd Lobbyn som ett testområde.
 ??  ?? Puls-vapen ger dig en boost.
Puls-vapen ger dig en boost.
 ??  ?? Lyssna alltid efter andra spelare.
Lyssna alltid efter andra spelare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden