Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

REDIGERA BYGGNADER

-

REDIGERA BYGGNADER

Det är relativt enkelt att göra ändringar: tryck på Redigera-knappen på din kontroll (kolla vilka inställnin­gar som gäller för din konsol eller dator), så kommer du att få tillgång till redigering­sverktyget. Med det kan du ta bort, rotera och ersätta specifika paneler av varje del. Justeringa­rna visas som ett hologram och blir permanenta när du bekräftar dem.

Det kan kännas svårt att redigera i Battle Royale. Om du ägnar dig åt att redigera byggnader under matcher kan du varken slåss eller förflytta dig. Det gör dig sårbar!

Till skillnad från Save The World-läget finns det ingen möjlighet att uppgradera byggnader efter att de har byggts, så det finns alltså vissa begränsnin­gar på hur mycket du kan ändra när en byggnad väl är placerad.

Det kostar ingenting att redigera byggnader, något som innebär att du kan göra så många ändringar du vill, precis när du vill.

Bara för att du har byggt något betyder det inte att du är färdig. I de allra flesta lägen i Fortnite kan du nämligen redigera och reparera dina byggen.

DÅ SKA DU REDIGERA

Du kan redigera eller lägga till en dörr eller ett fönster för att skjuta någon eller för att skapa en snabb flyktväg. Se bara till att du inte redigerar byggnaden till en punkt där den inte längre kan stå upp ordentligt! Om det händer kommer allt att kollapsa.

Om du känner dig instängd av en vägg du själv placerat kan du ”fuska” genom att aktivera redigering­släget – då kan du nämligen se igenom den. Så länge du faktiskt inte tar bort väggen kommer du att vara trygg OCH kunna se vad som händer runtom dig.

REPARATION­ER

Till skillnad från Save the World-läget kan du som inte reparera byggnader i Battle Royale. Detta beror på att crafting-systemet är designat att vara snabbt och enkelt. Om någon håller på att förstöra din vägg är det bästa du kan göra att placera en ny bakom den. I Save the World-läget däremot krävs både tid och resurser för att reparera en struktur – precis som själva byggandet gör. Kom ihåg att hålla koll på dina byggnaders hälsa. Om en panel blir förstörd kan du inte reparera den, bara bygga om den. Det leder till nya problem, speciellt om det är en bit som fungerar som bas för resten av strukturen!

 ??  ?? Var försiktig om du redigerar en panel!
Var försiktig om du redigerar en panel!
 ??  ?? Ett fönster hade varit bra här.
Ett fönster hade varit bra här.
 ??  ?? Du kan inte reparera i Battle Royale-läget.
Du kan inte reparera i Battle Royale-läget.
 ??  ?? Du kan gå in i redigering­släget för att se genom väggar.
Du kan gå in i redigering­släget för att se genom väggar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden