Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

KREATIVT LÄGE

-

VAD ÄR DET

I det kreativa läget (Creative Mode) har du möjlighet att bygga en Fortnite-ö precis som du själv vill ha den, med tillgång till alla spelets föremål och regelsyste­m. Du kan alltså själv skapa det spel du drömt om att spela.

Det kreativa läget ger dig även tillgång till den obefolkade Battle Royale-ön, så det är även ett bra sätt att utforska och lära sig kartan på utan att behöva oroa sig om att bli skjuten i ryggen eller att hamna i den farliga stormen.

I det kreativa läget kan du även spela på andras öar, för en ännu bättre och utökad Fortnite-upplevelse.

Om du tycker det är roligare att bygga än att slåss, eller bara vill prova lite nya saker, kan du testa Fortnites kreativa läge.

SÅ KOMMER DU IGÅNG

Du hittar det kreativa läget i spelets meny och efter det startar spelet som vanligt, med skillnaden att du är den enda personen som spelar. Hub-ön låter dig hoppa in i olika portaler som leder dig till olika delar av Battle Royale-ön, till ett antal andra öar skapade av andra spelare eller till din alldeles egna ö.

KREATIVT BIBLIOTEK

Förutom de grundlägga­nde formerna får du tillgång till en enorm mängd bygginnehå­ll i det kreativa biblioteke­t, som består av flera flikar.

Det här hittar du i varje flik:

Prefabs är färdiggjor­da byggnader och tillgångar du hittar på Battle Royale-ön.

De använder dock upp mycket av den tillgängli­ga platsen du har på ön, så var försiktig när du använder dem!

Galleries är ett urval av grundlägga­nde föremål (terränger, fordon, föremål) som du kan kopiera och klistra in där du vill.

Devices är små, vanligtvis animerade, föremål som oftast används för dekoration.

Weapons är såklart alla vapen som finns i spelet. Du hittar alla olika typer här!

Consumable­s allt som kan samlas som har ett syfte – föremål, ammo och resurser. När du bläddrar bland dessa flikar, kan du välja ”Add to chest” och sedan används Chest-fliken för att skapa en kista (eller piñata) som innehåller föremålen du valde. Coolt!

För att placera dessa föremål i världen behöver du bara behandla dem som vilken annan byggnadsko­mponent som helst! När du bygger en ö, får du bara utrymme för 100 000 föremål och många prefabs tar upp mycket mer utrymme än så! Men mer om det senare.

 ??  ?? Hoppa in i en av portalerna för att börja.
Hoppa in i en av portalerna för att börja.
 ??  ?? I det kreativa läget kan du bygga din egen ö.
I det kreativa läget kan du bygga din egen ö.
 ??  ?? Använd klipp och klistra-verktyget för att kopiera in något från ditt galleri.
Använd klipp och klistra-verktyget för att kopiera in något från ditt galleri.
 ??  ?? En lista över Prefabs.
En lista över Prefabs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden