Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

TIPS & TRICKS

-

Vill du bli bättre på att bygga? Här är några tips på saker du kan göra för att börja bygga som ett proffs!

VAR SMART I BÖRJAN

Du startar varje Battle Royale-match helt utan resurser, så om du inte samlar resurser kommer du aldrig att kunna bygga något! Du kommer förmodlige­n inte att strida särskilt mycket i början, så försök samla tidigt under matchen. Då behöver du inte oroa dig för det senare. Undvik att bygga tidigt under matchen, då du inte vill att din bas hamnar ute i stormen när cirkeln krymper.

ÄNDRA DINA KONTROLLER

Standardko­ntrollerna för byggande är inte alltid de snabbaste, särskilt på pc. Ändra dina byggkontro­ller till något som är både enkelt att komma ihåg och komma åt. Då blir det lättare att bygga snabbt.

HÅLL ETT ÖGA PÅ DINA RESURSER

Att upptäcka att du har slut på material mitt i en strid är något av det värsta som kan hända. Håll alltid ett öga på hur mycket material du har kvar.

Bygg inte för mycket heller. Matcherna går snabbt och allt du bygger bör enbart för att komma åt något, försvara dig själv eller gömma dig från någon.

BYGG ALLTID UPPÅT

Är du osäker på vad du ska göra? Bygg alltid uppåt. Dina chanser att träffa ett snyggt och dödligt huvudskott ökar alltid om du befinner dig högre upp än dina fiender.

Vissa spelare slösar mycket tid på att planera byggnader och vissa struntar i dem helt och hållet. Så fort du får in vanan att slänga upp defensiva strukturer runt dig kommer du snabbt att inse hur viktiga de är.

UNDVIK ANDRAS BYGGEN

Du riskerar att gå under tidigt om du väljer att bygga vidare på någon annans bas. Den andra spelaren kan enkelt redigera eller förstöra sina delar, så att dina delar kollapsar. Även om spelaren har lämnat platsen har du färre alternativ för att ändra strukturen.

IBLAND ÄR DET BÄTTRE ATT FLY

Baser är inte värda särskilt mycket i Battle Royale, för matcherna går så fort. Det är bättre att hålla sig vid liv genom att fly än att stanna kvar för länge bara för att försöka försvara något du byggt.

 ??  ?? Du kan bygga snabbare genom att anpassa kontroller­na.
Du kan bygga snabbare genom att anpassa kontroller­na.
 ??  ?? Samla resurser tidigt under matchen.
Samla resurser tidigt under matchen.
 ??  ?? Bli inte fäst vid ett bygge.
Bli inte fäst vid ett bygge.
 ??  ?? Bygg på höjden!
Bygg på höjden!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden