Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

UTFORSKNIN­G

-

KISTORNAS PLATSER

Kartan i Fortnite förändras med varje säsong. Det innebär att du har massor av platser att utforska i början av varje ny säsong. Det betyder dock att gamla favoritstä­llen och pålitliga kistor kan ha försvunnit! Kistornas platser är inte samma varje match, men det finns ett begränsat antal platser de kan dyka upp på. De dyker alltså inte upp helt slumpat. Om du har hittat en kista på en dold plats tidigare, är chansen stor att du hittar en där även i framtiden.

Kartan i Battle Royale förändras och uppdateras hela tiden. Varje gång du spelar kommer det att finnas små skillnader från förra gången, så fortsätt alltid utforska.

VAR FÖRSIKTIG NÄR DU UTFORSKAR BYGGNADER

När du utforskar i Battle Royale-läget bör du försöka komma ihåg att alltid stänga dörrar bakom dig. Då vet dina fiender inte att någon är inne i byggnaden.

Av samma anledning bör du alltid försöka lämna byggnader än den väg du kom in. Om någon såg dig gå in i byggnaden, kan de sitta och vänta på att du ska komma ut igen.

RÖR DIG SNABBT

Det kostar inget extra att springa i Fortnite (du har ingen stamina-mätare att hålla koll på), så spring överallt om du kan. Du kan hålla in sprint-knappen för att springa så snabbt som möjligt, men plocka alltid fram ett lättare vapen (som din hacka) för att bli ännu snabbare.

SKAPA DIN EGEN VÄG

Kom ihåg att du kan använda dig av dina byggfärdig­heter för att göra det enklare för dig. Det handlar inte bara om att bygga fort för att få skydd. Om det inte finns någon bro där du skulle vilja ha en, kan du helt enkelt bygga en genom att slänga upp lite golv och ramper!

Om du blir jagad av en fiende kan du försöka att snabbt slänga ut en fälla och sedan hoppa över den, så att din fiende springer över den istället. Detta är perfekt om du blir jagad runt ett hörn i en byggnad, för då hinner de inte se vad du gjorde.

ANVÄND DIG AV HÖRSELN

Var alltid uppmärksam på ljud när du utforskar. Detta kan vara allt från spelares rörelser till glimrande kistor fulla av dyrbara föremål. Dina öron kan vara lika användbara som dina ögon när du försöker klura ut vad som finns runt om dig!

 ??  ?? Utforska rum noggrant.
Utforska rum noggrant.
 ??  ?? Kistornas platser varierar för varje match.
Kistornas platser varierar för varje match.
 ??  ?? Lyssna efter aktivitet.
Lyssna efter aktivitet.
 ??  ?? Skapa din egna väg!
Skapa din egna väg!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden