Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

SÅ ÖVERLEVER DU LÄNGRE

-

UNDVIK ÖPPNA OMRÅDEN

Spelet kanske kan kännas långsamt ibland, men spring aldrig rakt ut i öppna områden – speciellt om det är omringat av byggnader. Då blir du en enkel måltavla. De enda gångerna du bör springa ut utan att kolla av din omgivning först är när stormen är på väg. Kom ihåg att alltid sprinta om du har möjlighet och byt till ett lätt vapen om du inte är mitt i en strid.

FÖRUTSPÅ TRYGGA ZONER

Stormen kan avsluta din Battle Royalematc­h abrupt. Håll alltid koll på stormen och vart den kommer att röra sig härnäst. Håll dig i mitten av den trygga zonen. Stormen sjunker inte på samma sätt varje gång, men om du håller lite koll kan du se vilka ställen som kommer att vara trygga och inte. Håll dig så nära mitten som möjligt, förbered ditt försvar och vänta på att andra spelare ska dyka upp. Se bara till att ha tillräckli­gt med både ammo och material!

Har du börjat spela Battle Royale, men funderar på hur du nå bättre placeringa­r? Här är några tips på hur du kan klara dig lite längre.

TVÅ VAPEN AV SAMMA TYP

Detta kanske låter överflödig­t, men det finns faktiskt en anledning till detta. Om du har två vapen av samma typ kan du snabbt växla mellan dem när magasinet blir tomt. Då kan du upprätthål­la samma skottfrekv­ens medan det andra vapnet laddar om. Det kan spara dig tid, och innebära skillnaden mellan liv och död i strider.

ORGANISERA RYGGSÄCKEN

Se till att hålla ordning i din ryggsäck, så att dina vapen är organisera­de på ett vettigt sätt. Lägg ditt huvudvapen och sekundära vapen bredvid varandra och blanda inte offensiva vapen med andra föremål. Se till att du snabbt kan växla mellan de viktigaste föremålen! Tiden det tar att byta mellan två vapen kan innebära skillnaden mellan seger och förlust.

TA SHIELD POTIONS DIREKT

Det passar egentligen aldrig perfekt att använda en Shield Potion, men du bör alltid försöka se till att ha full sköld. Av just den anledninge­n bör du försöka ta dina Shield Potions så fort du får chansen.

 ??  ?? Det här vill du undvika.
Det här vill du undvika.
 ??  ?? Håll dig i närheten av skydd.
Håll dig i närheten av skydd.
 ??  ?? Fyll på sköldarna!
Fyll på sköldarna!
 ??  ?? Ha med dig två vapen av samma typ.
Ha med dig två vapen av samma typ.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden