Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

TIPS & TRICKS

-

Här får du en sammanfatt­ning av de bästa tipsen och tricksen för att se till att du blir en Battle Royale-spelare alla vill ha med i sitt lag – och som fienderna fasar inför att möta.

ANVÄND DIN HACKA

Plocka fram din hacka (pickaxe) om du får syn på en stor hög med loot, spring sedan fram till den samtidigt som du trycker på samla-tangenten. Du kan inte byta ut din hacka, så du riskerar inte att råka byta ut ett vapen du vill ha kvar mot ammo eller något annat föremål.

TAGGA LÅDOR MED VAPNET

Avfyra ett skott mot en Supply Crate om du får syn på en. Om du lyckas träffa den, kommer du se dess hälsomätar­e hela tiden. Då kan du enkelt följa dess position till platsen där den landade, utan att riskera att tappa bort den. Det gör även att du kan planera din väg dit och ta dig till högre mark, ifall någon annan spelare också skulle vara på väg dit.

FOKUSERA PÅ ATT SIKTA

Med de allra flesta vapnen gör huvudskott dubbelt så mycket skada. Om du lyckas lära dig att sikta bra får du en naturlig fördel. Ta dig tid att sikta och kom ihåg att du har större pricksäker­het om du står stilla.

SE OCH LÄR

När du dör kan du välja att fortsätta kolla på spelaren som dödade dig och sedan personen som eventuellt dödar dem. Fortsätt att titta till slutet av matchen för att se vilka taktiker andra spelare använder. De kan förmodlige­n smarta saker du inte har tänkt på, för de lyckades ju besegra dig trots allt.

ANVÄND DIG AV STORMEN

Du kan faktiskt hålla dig relativt trygg i Battle Royale genom att hålla till i närheten av stormens kant. Du måste springa när stormen kommer närmare, men fördelen är att de allra flesta spelare håller sig borta från den.

VAR EN LAGSPELARE

Se till att du vet vart ditt lag planerar att landa i Duos och Squads, så att ni kan hjälpa varandra när ni når marken. Roffa inte åt dig allt när du spelar i ett lag! Hjälp alltid dina lagkamrate­r och dela med dig av föremål.

LÄR DIG VAR DU SAMLAR MATERIAL

Detta är enkelt att hålla koll på. Träd är bland de bästa träkällorn­a eftersom de går sönder snabbt. Stora stenar är den bästa stenkällan, medan bilar och övriga fordon är den bästa metallkäll­an.

 ??  ?? Använd siktet för att sätta snygga skott.
Använd siktet för att sätta snygga skott.
 ??  ?? Använd din hacka när du samlar loot.
Använd din hacka när du samlar loot.
 ??  ?? Stormen visar dig vart du bör bege dig härnäst.
Stormen visar dig vart du bör bege dig härnäst.
 ??  ?? Kolla efter att du dött.
Kolla efter att du dött.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden