Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

FÖRDELEN MED HÖGA HÖJDER

-

Att bygga uppåt kan ge dig enorma fördeler i Fortnite, men det finns ett par saker du bör se upp för. Mot toppen!

Det har redan nämnts några gånger i den här guiden, men det är värt att gå igenom mer i detalj, för hög höjd är väldigt viktigt i Fortnite. Du har mycket större chans att vinna en match om du vet hur du utnyttjar höjden på allra bästa sätt.

Höjd tjänar två syften i spelet. För det första blir du svårare att träffa.

Det är svårare att sikta på ett mål som befinner sig högt upp. Det ger dig dessutom en stor offensiv fördel. Du kan se fiender komma över större avstånd och kan skjuta dem från långt håll, speciellt om du har ett Sniper Rifle.

Fortnite är ett spel som verkligen belönar de som är bra med Sniper Rifles (mycket mer än spel som exempelvis Apex Legends), så det är värt att öva på.

Du behöver inte nöja dig med de höga punkterna som finns naturligt i spelet, som kullar eller byggnader. Om du hittar en kulle kan du stärka den med egna byggnader! Bygg ännu högre och ge dig själv en ännu bättre position. Nackdelen är såklart att det blir tydligt för spelare att någon befinner sig där uppe, men du har en bra position oavsett om de väljer att attackera eller dra sig tillbaka.

Det är såklart ingen metod som kan garantera framgång. Om du möter en

duktig motståndar­e har de såklart sina egna taktiker för att besegra dig.

Lyssna efter fiender i närheten och håll dig säker. Försök hålla dig täckt, även om du befinner dig högt upp. Försök att huka dig så mycket som möjligt och stick bara fram huvudet snabbt för att kolla din omgivning. Se även till att inte stanna kvar längre än vad du behöver, om du inte har en otroligt bra position.

TILL ATTACK

Om du befinner dig i en situation där du försöker attackera någon som själv sitter i ett torn uppe på en kulle bör du försöka hålla dig så dold som möjligt. Även om du tror att du befinner dig utom synhåll bör du alltid vara beredd.

Om de har byggt en bas kan du försöka förstöra den på håll med några skott eller välplacera­de explosiva medel.

Sikta alltid på botten av en bas och förstör den så snabbt som möjligt. Detta gör att hela strukturen kollapsar och din motståndar­es skydd försvinner.

Om du har en Impulse Grenade i din ryggsäck kan du kasta den mot toppen av ett torn. Om du träffar kan det knuffa ut motståndar­en från basen!

Ett annat alternativ är att använda en Launch Pad. Hoppa på den och sväva ned mot din motståndar­e. Detta innebär dock en risk, då de har några sekunder på sig att förbereda sig för din landning.

Om du lyckas besegra motståndar­en bör du omedelbart försöka säkra en position på högre höjd. Bygg ett försvar och läk dig själv, för någon annan kommer garanterat att försöka säkra högre mark om inte du gör det.

 ??  ?? Ett skydd på en kulle ger dig en bra position.
Ett skydd på en kulle ger dig en bra position.
 ??  ?? Döda fiender från ett avstånd.
Döda fiender från ett avstånd.
 ??  ?? Sikta alltid på botten av en bas.
Sikta alltid på botten av en bas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden