Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

HÅLL KOLL PÅ KALENDERN

-

Med tanke på att Fortnite ständigt uppdateras missar Epic Gamesgänge­t aldrig några högtider eller särskilda händelser.

Det är inte bara de självklara högtiderna, som julen, som uppmärksam­mas på olika sätt i spelet. Det finns gott om evenemang och spellägen förknippad­e med speciella dagar under årets gång, som bland annat dessa …

14 DAYS

Under 2019 körde Fortnite sitt 14 Days of Summer-evenemang i Battle Royale

versionen av spelet. Det bjöd på 14 olika utmaningar som drog igång i slutet av juni, tillsamman­s med några LTM-lägen med sommartema­n, som Splashdown Squads och Storm Chasers: Surfin’. 14 Days-serien planeras att köras i slutet av varje år och bjuder på nya spellägen varje dag, samt en samling av dagliga utmaningar och extra godbitar.

FÖDELSEDAG­SFIRANDE

Fortnite firar sin födelsedag den 25 juli, så det är värt att hålla utkik efter någon typ av födelsedag­sfirande då. Under 2019 bjöd Fortnite på en rad utmaningar för att fira. Spelare fick bland annat dansa framför födelsedag­stårtor. Det gick även att äta tårta i spelet för att återfå hälsa och sköldar. Belöningar i form av skins och liknande delades ut till dem som slutförde utmaningar­na.

ST PATRICK’S DAY

Speciella Skins brukar även släppas under Irlands nationalda­g, St Patrick’s Day. All loot som hittades i kistor 2019 var av grön Uncommon-kvalitet under den dagen. Spelare kunde även gräva efter skatter för att hitta bättre loot! Dagen infaller den 17 mars 2020, så håll utkik efter nyheter då.

HALLOWEEN

Fortnite brukar satsa stort under Halloween. Under 2018 hade de sitt Fortnitema­res-evenemang, där spelet fick ett helt nytt utseende och det lades till nya AI-monster. Problemet var att du drog uppmärksam­het till dig själv om du attackerad­e monstren och du blev en enkel måltavla för andra spelare. Vad som händer 2019, det har du nog märkt när du läser det här ...

FILMER

Fortnite har bjudit på evenemang i samband med biopremiär­erna av ”Avengers: Infinity War”, ”Avengers: Endgame” och ”John Wick: Chapter 3”. Vissa av dessa evenemang var bättre än andra, men det finns en mängd spännande filmer som kan dyka upp i Fortnite framöver!

 ??  ??
 ??  ?? 14 Days-utmaningen.
Jul.
14 Days-utmaningen. Jul.
 ??  ?? Fira St Patrick’s Day.
Fira St Patrick’s Day.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden