Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

SÅ SPELAR DU

-

VAD ÄR DET?

Battle Royale är ett PvP-spel (Player Vs Player – spelare mot spelare) och Save the World är ett PvE-spel (Player Vs Enivronmen­t – spelare mot omgivninge­n), där du kan spela tillsamman­s med andra spelare som en grupp och försöka att rädda världen.

I skrivande stund måste du betala för att kunna spela Save the World, men skaparna av Fortnite har sagt att spelläget kommer att bli gratis så småningom – kanske redan när du läser detta!

SÅ SPELAR DU

I Save the World-läget får du välja en hjälte att spela som. Det finns fyra olika hjälteklas­ser och varje individuel­l hjälte har sina unika förmågor.

De fyra klasserna är: soldater (gör allierade starkare och fiender svagare), byggare (bygger strukturer och fällor snabbare), ninjor (har extra fysiska förmågor för närstrider) och outlanders (är duktiga på att hitta skatter och resurser).

Den hjälte du väljer är befäl, sedan kan du välja upp till fem mer i ditt lag.

Spelläget Save the World innehåller samma vapen och mekanismer som Battle Royale, men är ändå ett helt annat spel!

I Save the World måste du bekämpa stormen genom att uppgradera och expandera en sköldenhet (Shield Device) som tvingar stormen allt längre bort. Tänk dig stormen i Battle Royale, fast tvärtom! Du kan rädda andra överlevare, men du kommer ständigt att attackeras av monster.

Du kan använda dina färdighete­r för att bygga och slåss, samla föremål, vapen och belöningar som liknar dem i Battle Royale. Målet är att överleva samtidigt som du räddar så många överlevare som möjligt. Ju mer du spelare, desto mer färdighete­r låser du upp.

UPPDRAG OCH EVENT

När du kommer in i spelvärlde­n får du ett uppdrag. Detta kan vara ett räddningsu­ppdrag eller en uppgift som att bygga något. För att slutföra uppdraget, måste du helt enkelt uppfylla målet.

Quest är extra uppgifter som du får genom en rad olika uppdrag. Detta kan vara allt från att döda ett antal fiender, hitta specifika föremål, genomföra ett visst antal uppdrag eller liknande. När du slutfört dem får du en belöning.

Slutligen finns det tidbegräns­ade events med unika belöningar som ofta inte är möjliga att få efter att eventet är slut.

 ??  ?? Slåss med dina vänner, inte emot dem!
Slåss med dina vänner, inte emot dem!
 ??  ?? Välj en av fyra hjälteklas­ser.
Välj en av fyra hjälteklas­ser.
 ??  ?? Slutför Quests och Missions för att samla poäng.
Slutför Quests och Missions för att samla poäng.
 ??  ?? Expandera sköldenhet­en för att överleva.
Expandera sköldenhet­en för att överleva.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden