Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

ALLT OM VAPEN

-

KATEGORIER

Ranged-vapen är vapen och Grenades/ Explosives i Fortnite, så Assault Rifles, Shotguns, Pistols, SMG:er, Sniper Rifles och allt som exploderar när du kastar eller skjuter iväg det.

Melee-vapen är inte så vanliga i Battle Royale. Det är vapen som används i fysiska närstrider. Bland dessa finns det till exempel svärd, yxor, spjut och klubbor.

Varje vapen har en underklass som bestämmer dess individuel­la förmågor, som exempelvis snabbare skottfrekv­ens eller bättre sikte.

SÅ SAMLAR DU DEM

För att få ett vapen måste du samla ritningar genom att öppna lamor eller få belöningar. Ritningarn­a gör att du kan tillverka vapen när du har samlat allt materialet som behövs. Senare i spelet kan du uppgradera och utveckla vapen och deras ritningar, för att göra bättre och mer specifika typer av vapen.

Det går också att samla vapen från skattkisto­r och stormkisto­r samt som loot från fiender. När ett sådant vapen går sönder kan du inte tillverka nya. När ett vapen får slut på hållbarhet­spoäng går det sönder, men det kan återvinnas för att få tillbaka lite av materialet!

Save the World liknar Battle Royale, men det är två helt olika spel. De här vapnen ska du rädda världen med.

INGÅENDE OM VAPEN

Alla vapen i Save the World är färgkodade efter sällsynthe­t (som i Battle Royale) samt en Power Level (som visas av blixtikone­n). Sällsynta vapen är ofta kraftfulla­re.

LÅNGA AVSTÅND

Assault rifles är mångsidiga vapen som ger en bra balans mellan skottfrekv­ens, räckvidd och kraft.

Shotguns är väldigt användbara i närstrider, speciellt inuti byggnader där det är trångt om utrymme eller mot större mål, som ofta träffas av fler bitar från blyhaglet.

Pistoler är användbara för strider på nära eller medellånga avstånd. De orsakar rejäla mängder skada, men är väldigt svåra att sikta med på längre avstånd.

SMG:s är automatisk­a vapen som passar perfekt för strider på medellånga avstånd.

Sniper rifles är gjorda för strider på långt håll. Även om de kan vara effektiva även på medellånga avstånd kan tiden det tar att sikta och avfyra ett skott göra dig sårbar.

Explosiva vapen är föremål i spelet som orsakar mycket skada. De är inte särskilt diskreta och du begränsar din rörlighet rejält när du använder dem, men de gör enorm skada.

NÄRSTRIDER

Svärd är vassa och snabba vapen. De har en kort räckvidd och orsakar måttlig skada.

Yxor har en lägre hastighet än svärd, men är kraftfulla­re!

Spjut har en lång räckvidd med en helt okej hastighet.

Liar är vassa vapen med längre räckvidd än svärd och orsakar en bakåtknuff.

Klubbor är trubbiga och snabba vapen som orsakar rejält med skada, men de har extremt kort räckvidd.

Verktyg inkluderar kofotar, skiftnyckl­ar och liknande föremål, som orsakar ganska mycket skada och en bakåtknuff, men har lägre hastighet.

 ??  ?? Ranged-vapen är bäst i strider över långa avstånd.
Ranged-vapen är bäst i strider över långa avstånd.
 ??  ?? Samla ritningar för att utöka din samling.
Samla ritningar för att utöka din samling.
 ??  ?? Använd yxor i närstrider.
Använd yxor i närstrider.
 ??  ?? Assault Rifles är bra för det mesta.
Assault Rifles är bra för det mesta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden