Den ultimata guiden till Fortnite (Sweden)

BELÖNINGAR

-

Att samla belöningar är det bästa sättet att göra det enklare att spela Save the World på. Så här samlar du dem och det här kan du få.

OLIKA TYPER AV BELÖNINGAR

Experience (XP) kan samlas på olika sätt för att uppgradera hjältar, försvarare, överlevare och ritningar av alla slag. Hero XP är tillämplig­t på hjältar och försvarare, Survivors XP på överlevare och Subordinat­es, Schematic XP på ritningar och Commander XP används för att uppgradera din befälsnivå, som ger dig färdighets­poäng att spendera i Skill Tree.

Ritningar är designer av vapen och fällor som går att hitta runtom i världen. De låter dig tillverka nya vapen och fällor, som du sedan kan uppgradera för att förbättra deras effektnivå. Du kan antingen lägga till ritningar i Collection Book eller återvinna dem. Vissa finns bara som belöningar och går bara att få via Item Shop.

Eventvalut­a går att samla under Save the World-event, men mängden och typen du samlar förändras med varje event. Tickets används för att köpa Event Llamas och varje event har sin unika typ av Ticket som automatisk­t försvinner när evenemange­t tar slut. Gold används för att köpa säsongsför­emål från eventets handling och fortsätter att vara tillgängli­ga oavsett om ett event är aktivt eller inte.

People är hjältar, försvarare och överlevare. Hjältar är spelbara karaktärer som kan låsas upp, försvarare är specialise­rade AI-karaktärer som kan låsas upp och dyka upp vid försvarspo­ster och överlevare är icke-kontroller­bara karaktärer som kan läggas till i Squads.

Upgrade Materials är föremål som används för att förbättra ritningar och karaktärer på olika sätt.

V-Bucks är spelets valuta som används för att köpa saker från Windertech Store, i butiken i Battle Royale eller Battle Pass.

BELÖNINGAR: LAMOR

Om du öppnar en vanlig Loot Lama får du något av följande föremål: XP, ritningar, eventvalut­a, karaktärer och uppgraderi­ngsmateria­l.

Event-lamor innehåller även vissa eventvapen och -hjältar, och du är garanterad att få minst en per lama.

BELÖNINGAR: UPPDRAG

Följande föremål kan samlas genom att slutföra uppdrag: XP, material, ritningar, V-Bucks, eventvalut­a och uppgraderi­ngsmateria­l.

BELÖNINGAR: QUESTS

Du får följande föremål genom att slutföra Quest: XP, ritningar, eventvalut­a, V-Bucks, färdighets­poäng, karaktärer och lamor.

BELÖNINGAR: COLLECTION BOOK

Om du når milstolpar i Collection Book kan du samla: XP, ritningar, V-Bucks, färdighets­poäng, karaktärer, lamor och uppgraderi­ngsmateria­l.

 ??  ?? Håll koll efter specifika belöningar.
Håll koll efter specifika belöningar.
 ??  ?? Lamor innehåller belöningar!
Lamor innehåller belöningar!
 ??  ?? Hjältar har sina egna Quests.
Hjältar har sina egna Quests.
 ??  ?? Samla belöningar efter du slutfört Quests.
Samla belöningar efter du slutfört Quests.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden