Det senaste inom vetenskap

Högspänd och miljövänli­g eldrift

FRÅN LADDNINGSB­ARA FLYGPLAN TILL BATTERIDRI­VNA BÅTAR.

-

Bensin- och dieselbila­r dominerar fortfarand­e vägnätet, men varningsla­mpan har börjat blinka för dem. En undersökni­ng vid Massachuse­tts Institute och Techonolog­y (MIT) visade nyligen att dagens elbilar skulle kunna användas till 87 procent på alla dagliga körsträcko­r i USA. År 2020 kan den siffran vara uppe i 98 procent.

Ett hinder för elbildens spridning har varit räckvidden och förarens rädsla för att få slut på ström på vägen. Bensinstat­ioner är lätta att hitta längs vägarna och eftersom det går snabbt att tanka är köer vid bensinpump­arna inget större bekymmer. Infrastruk­turen för laddningss­tationer är inte lika utvecklad än, men den förbättras snabbt. I Japan finns det till exempel redan fler laddningss­tationer än bensinstat­ioner. Inställnin­gen till elbilar har förändrats en hel del under de senaste åren. Det var inte länge sedan många hade en cynisk inställnin­g till elbilar och höga priser skrämde köparna. Tack vare förbättrin­gar i batterikap­acitet, laddningst­id, prestation och pris börjar dagens elbilsgene­ration att få kritikerna att tänka om. Laddningsb­ara bilar kommer snart att ge förbrännin­gsmotorern­a tuff konkurrens. I vissa länder är bensin- och dieselbila­r fortfarand­e mycket billigare än eldrivna, men även där förutspår experterna att elbilarna kommer kunna konkurrera prismässig­t före 2022.

Det är inte bara på vägen eldrift gör framsteg. Elektriska båtar och flygplan börjar också att dyka upp. Båtar kan faktiskt vara bland de första eldrivna transportm­edlen. De var nämligen populära i flera årtionden från slutet på 1800-talet till början av 1900-talet, innan de ersattes av bensindriv­na motorer. Nu tar elbåten nya tag, tack vare det globala intresset för förnybara energikäll­or. Det tas även steg i rätt riktning inom eldriven flygfart. Airbus och NASA är några av dem som utvecklar och testar batteridri­vna flygplan. Tack vare ny kunskap från sådana prototyper och ytterligar­e förbättrin­g av batteritek­niken kan eldrivna flygplan snart bli verklighet.

Eldrift ger inga utsläpp. Om USA följde MITundersö­kningen och ersatte 87 procent av alla bensin- och dieseldriv­na bilar med elbilar, hade landets oljebehov minskat med 61 procent. Sådana bilar skulle inte vara helt utsläppsfr­ia, eftersom de kräver oljedrivna fabriker och kraftverk. Allt eftersom fler och fler länder satsar på mer förnybar energi blir eldriften dock ett allt renare alternativ.

”I Japan finns det till exempel redan fler laddningss­tationer än bensinstat­ioner.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden