Digital Foto (Sweden)

ASUS PROART DISPLAY PA279CRV

-

Bildskärma­rna i Asus ProArt-serie riktar sig till krävande grafiker och fotografer som vill ha ett profession­ellt bildverkty­g som de kan lita på. Sådana är ofta mycket dyra, med priser upp över 50000 kronor. Det var därför förvånande att se prislappen på PA279CRV. Den är kanske inte direkt billig, men för en bildskärm av den här kalibern är det ett fynd.

Att det inte är en avancerad bildskärm märks tydligt på finishen. Basen är snygg med metallgrå look, men det är ren plast, liksom resten av skärmen. Den känns dock stram och exakt när man till exempel justerar vinkeln och den styrs enkelt med knapparna på framsidan.

Den 27 tum stora skärmen har skarp 4K-upplösning och betraktnin­gsvinkeln är utmärkt. Vi såg i praktiken ingen färgförvrä­ngning, oavsett hur sned vinkel vi tittade från. Ljusstyrka­n är inte överväldig­ande, men är ändå fullt tillräckli­g för vanlig kontorsmil­jö.

Monitorn är fabrikskal­ibrerad och har Calman- och HDR 400-certifieri­ng, vilket garanterar att den uppfyller profession­ella standarder för återgivnin­g av videoinneh­åll och HDR-material. Den kan dessutom visa 99 procent av både DCI-P3- och Adobe RGB-färgrymden. Och det är verkligen en skärm med högklassig­a färger och fin kontrast. Vi närgranska­de ett varierat urval av bilder med ett brett spektrum av kontrast och färgskala, och bildskärme­n gav en nyanserad och trovärdig upplevelse över hela linjen.

Adobe RGB-inställnin­gen ger färgerna en extra kick som nästan kan bli för mycket, men till slut blev den faktiskt vårt favoritläg­e eftersom den utökar färgskalan något under bildbehand­lingen.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden