SAFFRANSBI SKVIER

Biskvi­er är kans­ke in­te det förs­ta du tän­ker på när nå­gon sä­ger jul. Men lägg till li­te saff­ran i fyll­ning­en så får du bå­de en re­bel­lisk klas­si­ker och jul­käns­la på kö­pet.

Djurens Rätt - - KONSUMENT -

In­gre­di­en­ser

Grund­kräm 2 dl hav­re­gräd­de 4 msk majs­stär­kel­se 2 msk strö­soc­ker

Bot­ten 200 g man­del­mas­sa 2 msk flor­soc­ker 1/2 tsk bak­pul­ver 2 msk majs­stär­kel­se 1 msk hav­re­gräd­de

Saff­rans­bland­ning 100 g rumstem­pe­re­rat mar­ga­rin 0,5 dl flor­soc­ker 0,5 g saff­ran 200 g ve­gansk mörk cho­klad 1 msk raps­ol­ja Gör så här

Bör­ja med grund­krä­men. Ko­ka upp hav­re­gräd­de, soc­ker och majs­stär­kel­se i cir­ka tre mi­nu­ter tills bland­ning­en har bli­vit tjock. Tag av från plat­tan och låt sval­na. Sätt ug­nen på 150 gra­der. Riv man­del­mas­san med rivjärn, blan­da med flor­soc­ker, bak­pul­ver, majs­stär­kel­se och mixa ihop med hav­re­gräd­de. Ta cir­ka en mat­sked av sme­ten och for­ma till en boll, pres­sa se­dan ut den till en halv cm tjock plat­ta och gräd­da i 16-20 mi­nu­ter.

Ta ut från ug­nen och låt sval­na. Vis­pa mar­ga­rin fluf­figt med flor­soc­ker och till­sätt grund­krä­men li­te i ta­get, av­slu­ta med att blan­da i saff­ran.

Sprit­sa ut krä­men på bi­skvi­bott­nar­na och jäm­na ut med en slic­ke­pott. Ställ i fry­sen i minst 30 mi­nu­ter. Smält cho­klad i vat­ten­bad, den ska in­te bli över 45 gra­der. Till­sätt raps­ol­ja och blan­da väl. Ta ut bi­skvi­er­na ur fry­sen och dop­pa var­je ka­ka i den smäl­ta cho­kla­den så att fyll­ning­en blir helt täckt. För­va­ra bak­ver­ken kallt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden

© PressReader. All rights reserved.