Djurens Rätt

Djuren större än Sportblade­t

- PETER NILSSON

Störst av alla på Instagram och större än Sportblade­t på Facebook. Så gör Djurens Rätt skillnad för djuren på sociala medier.

I företaget Smampions mätning av svenska företags och organisati­oners engagemang på Facebook, så kom Djurens Rätt på plats 9 för fjärde kvartalet 2016. Jämtes jättar som SVT på plats 8, och Sportblade­t på plats 10. Under året fanns vi på plats 6 under första kvartalet, på plats 10 det andra, plats 9 det tredje, och alltså på plats 9 även under det fjärde kvartalet. Alltså ett helt år bland de tio bästa organisati­onerna och företagen i Sverige på att skapa engagemang på Facebook (alltså engagemang på sociala medier = gilla-klick, kommentare­r och delningar).

På Instagram var det ännu bättre: på listan över företag och organisati­oner som skapar mest engagemang på Instagram, höll Djurens Rätt förstaplat­sen under samtliga fyra kvartal.

Inget annat företag eller organisati­on fanns med på topplistan för både Facebook och Instagram – vilket gör det berättigat att hävda att Djurens Rätt hörde till den absoluta toppen på att skapa engagemang i sociala medier under 2016!

Ett högt engagemang är det bästa kvittot på att budskapet om djurs rättighete­r engagerar, berör och når allt fler. Stort tack till dig som är med och bidrar!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden