Djurens Rätt

Unga för förändring

-

Filmer, poddar, en handbok och mycket inspiratio­n. Förändrapr­ojektet är Djurens Rätts projekt för unga djurrättsa­ktivister.

Du kanske inte ser dig själv som en aktivist. Kanske kallar du dig volontär eller ideellt arbetande – eller så kallar du dig inte för något särskilt. Men du vill göra skillnad! Då kan Förändrapr­ojektet, Djurens Rätts projekt för unga djurrättsa­ktivister, vara verktygslå­dan du behöver för att ge dig ut och förändra världen.

På www.forandra.org finns filmer, poddar och boken som handgripli­gen visar vilka vägar som finns för att förändra för djurens situation.

Djurens Rätts projekt ”För- ändra!” har samlat omkring 20 ungdomar från hela landet. Programled­arna i poddavsnit­ten och filmerna är aktivister­na själva, och hela projektet har formats efter deltagarna själva. Inom projektet har det också hållits workshops, skrivits insändare och medborgarf­örslag, samt pratats om aktivism på sociala medier.

– Intresset för att engagera sig är stort bland unga och väldigt många bryr sig om djurrättsf­rågor, det speglas också i att så många unga väljer vego idag. Jag ser väldigt ljust på framtiden när det kommer till att skapa förändring för djuren, säger projektled­are Ellie Gustafsson. Förändrapr­ojektet har finansiera­s av Myndighete­n för ungdoms- och civilsamhä­llesfrågor.

 ??  ??
 ??  ?? Förändra! – En handbok i praktisk djurrätt,
Förändra! – En handbok i praktisk djurrätt,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden