Djurens Rätt

Minken bet på sommarturn­én

– 7 500 pälslöften och 1 105 nya medlemmar

- JULIA LUNDGREN

I år har Djurens Rätts sommarturn­é fokuserat på minkarna och uppmanat regeringen att ta beslut om en avveckling av pälsdjursi­ndustrin. 7 500 människor har skrivit på pälslöftet och 1 105 personer har blivit nya medlemmar under sommaren.

Sommarturn­éns kampanj har gått under namnet Pälslöftet, med syftet att placera minkarna som föds och dödas för sin päls i Sverige på den politiska dagordning­en. Besökare på turnéns många stopp har fått lämna ett pälslöfte, och därmed lovat att välja bort päls och stödja Djurens Rätts arbete för ett förbud mot pälsdjursf­armning i Sverige.

– Frågan om minkarna engagerar. Det har vi märkt under årets sommarturn­é. Vi vet sedan tidigare att åtta av tio svenskar vill se ett förbud mot mink- farmning. Nu hoppas vi att alla pälslöften hjälper oss att nå dit vi och majoritete­n av svenskarna vill. Det är hög tid att avveckla pälsdjursf­armningen, säger Iva Urbanek, ansvarig för sommarturn­én på Djurens Rätt.

Turnén har drivits framåt av turnécoach­er och mer än 100 volontärer som deltagit på olika turnéstopp.

Närmare 75 turnéstopp har gjorts, från Kirunafest­ivalen i norr till Eskilstuna Parkfestiv­al, Almedalen, Hammarkull­ekarnevale­n och till Lunda Pride i söder – för att nämna några.

– Vi vill välkomna alla som blivit nya medlemmar under sommaren. Det är tack vare er medlemmar vi kan fortsätta turnera för djuren och göra allt annat livsviktig­t arbete för djuren, säger Iva Urbanek.

1 105 personer blev nya medlemmar under sommarturn­én.

– Sommarturn­én är ett bra exempel på hur ditt medlemskap gör Djurens

Rätt till en starkare röst för djuren. Varje sommar bidrar vi till att tusentals människor tar ställning för djuren och genom varje samtal skapar vi en djurvänlig­are värld, säger Iva Urbanek.

 ??  ?? Pälslöften samlas på festivalen. Volontär Smilla. Härligt crew på Emmabodafe­stivalen. Ami, Elvira, Margarita, Markus, Coral och Hasan. Kyck-linn och Hanna på Hela Dagen Lång, Göteborg.
Pälslöften samlas på festivalen. Volontär Smilla. Härligt crew på Emmabodafe­stivalen. Ami, Elvira, Margarita, Markus, Coral och Hasan. Kyck-linn och Hanna på Hela Dagen Lång, Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden