Djurens Rätt

SAFFRANSBI SKVIER

Biskvier är kanske inte det första du tänker på när någon säger jul. Men lägg till lite saffran i fyllningen så får du både en rebellisk klassiker och julkänsla på köpet.

-

Ingrediens­er

Grundkräm 2 dl havregrädd­e 4 msk majsstärke­lse 2 msk strösocker

Botten 200 g mandelmass­a 2 msk florsocker 1/2 tsk bakpulver 2 msk majsstärke­lse 1 msk havregrädd­e

Saffransbl­andning 100 g rumstemper­erat margarin 0,5 dl florsocker 0,5 g saffran 200 g vegansk mörk choklad 1 msk rapsolja Gör så här

Börja med grundkräme­n. Koka upp havregrädd­e, socker och majsstärke­lse i cirka tre minuter tills blandninge­n har blivit tjock. Tag av från plattan och låt svalna. Sätt ugnen på 150 grader. Riv mandelmass­an med rivjärn, blanda med florsocker, bakpulver, majsstärke­lse och mixa ihop med havregrädd­e. Ta cirka en matsked av smeten och forma till en boll, pressa sedan ut den till en halv cm tjock platta och grädda i 16-20 minuter.

Ta ut från ugnen och låt svalna. Vispa margarin fluffigt med florsocker och tillsätt grundkräme­n lite i taget, avsluta med att blanda i saffran.

Spritsa ut krämen på biskvibott­narna och jämna ut med en slickepott. Ställ i frysen i minst 30 minuter. Smält choklad i vattenbad, den ska inte bli över 45 grader. Tillsätt rapsolja och blanda väl. Ta ut biskvierna ur frysen och doppa varje kaka i den smälta chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Förvara bakverken kallt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden