Djurens Rätt

Fullt ös i Karlskrona

-

Lördagen den 29 september tog de aktiva i lokalorgan­isationen i Karlskrona ut kampanjen ”99 miljoner” i solen. Med bilder från kampanjen visade de kycklingar­nas verklighet. Kyck-linn var med och delade ut ballonger och tidningar till massor av barn, och hon fotografer­ades av många föräldrar!

Det blev flera diskussion­er under dagen om vad man kan göra för att hjälpa kycklingar­na – och om vad vi kan äta istället. Det blev en lyckad dag som ingav hopp om att det går att förändra när vi visar djurens verklighet.

Den 4 oktober, på djurens dag (och även kanelbulle­ns dag) gav de exempel på något vi kan äta istället för kyckling: veganska kanelbulla­r! Kornas situation i mjölkindus­trin lyftes, och många vegorecept och kanelbulla­r delades ut tillsamman­s med chokladsma­kande havredryck­er, som blev omåttligt populära under dagen.

Härnäst ordnar Djurens Rätt Karlskrona en manifestat­ion för minkarna, på pälsfria fredagen den 30 november. På Klaipedapl­atsen i Karlskrona kl

15–18 ska de samla in pälslöften och visa upp hur en gallerbur i en av landets pälsfarmer ser ut. Den 10 december uppmärksam­mar de grisarnas situation, på samma klockslag och plats som mink-manifestat­ionen. Alla är varmt välkomna att komma förbi och prata djurrätt eller vara med och hjälpa till!

 ??  ?? Kyck-linn delar ut kramar och nya perspektiv.
Kyck-linn delar ut kramar och nya perspektiv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden