Djurens Rätt

Min middag med Åsa Winnerdale­n

Åsa Winnerdale­n som driver kontot ”vegan.influencer” på Instagram delar med sig av sina vardagsrec­ept.

-

MÅN KICKSTART MED HUSMAN

Kickstarta veckan med god husmanskos­t. Jag rullar sojabullar med formbar färs. Gott med lök och kryddor. Till detta stuvar jag makaroner. Serverar med lingonsylt. Ketchup är ett måste. (Varierar med sojabullar i gräddsås med potatis.)

TIS F*SKPINNAR SLÅR FISK

Både Ica och Quorn har nyligen lanserat veganska f*skpinnar. Dessa gör sig löjligt goda tillsamman­s med stuvad spenat, potatismos och citron. Lite kapris på toppen fixar sältan och du kan njuta av en snabbfixad, enkel men supergod middag.

ONS KRISPIG SALLAD

Sallad med krispiga sojabitar och vegansk fetaost. Hälsans köks filébitar blir så goda och knapriga när man steker dem i olja och röd currypasta. Gör en god sallad med dina favoritgrö­nsaker till. Picklad rödlök sätter sting på det. Ät gärna tillsamman­s med en vitlöksbag­uett.

TORS JÄTTEVRÄKO­R

Jättevräko­r steker jag i röd currypasta, olivolja och sambal oelek. Haricot verts får också puttra med. Cocktailto­mater slängs på pannan i slutet. Detta äter vi direkt från stekpannan som en paella. Surdegsbrö­d suger upp den goda såsen.

FRE ALLTID PÅ FREDAG!

Helig dag! Då vill man väl alltid ha tacos? Anammas formbara färs (soja) blir godast tycker jag. Vi gör egen guacamole på havre fraiche, chili och avokado. Alltid med goda chili nachos till. Med färska krispiga grönsaker och en god salsa blir det jättegoda tortillawr­aps.

LÖR HET THAIGRYTA

På menyn står en av favoritern­a. En het thaigryta. Hälsans köks filébitar steks för sig i olja och röd currypasta. Därefter wookar jag grönsaker efter vilken känsla jag har. Till exempel minimajs, vattenkast­anjer, broccoli, chili, morot och lök. Låter sedan allt koka in i kokosmjölk och kryddar med paneng. Serveras tillsamman­s med gott ris.

SÖN BUDDHABOWL

En fräsch Buddhabowl att avsluta veckan med. Torrosta kikärtor med olivolja och kryddor i ugn. Stek på god tofu och använd överblivna grönsaker och avokado från gårdagens tacos.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden