EM-bibeln

”Hungern efter guldet väger tyngre än ett eventuellt finalspöke”

- Henrik Lundgren

ETT ÖGONBLICK, VICKI BLOMMÉ, 32, fotbollsex­perten som missade Champions Leaguefina­len på grund av sjukdom …

... har du gått in en Em-bubbla nu för att undvika samma sak igen?

– Haha, nu är ju barnen på sommarlov, så förhoppnin­gsvis drar de hem lite mindre sjukdomar. Jag skyller på dem, och håller tummarna för EM. Det känns som att jag haft min beskärda del av otur nu.

Du har varit expert i C Mores Champions League-sändningar under hela säsongen, och är också välkänd Serie A-expert. Blir det annorlunda nu med en bredare publik vid EM?

– Ja, det är lite att tänka på. Jag kan inte släppa ur mig namn och fakta på samma sätt som jag gjort i Serie A-sändningar­na, utan jag behöver vara extra tydlig och mer förklarand­e. Men jag tycker fortfarand­e att det är väldigt roligt att lära ut. Jag vill gärna komma med något nytt som inte alla redan vet. Så det blir en balansgång där som jag måste leverera.

Champions League är ju det högsta man kan nå sportsligt, men då handlar det om streamade matcher på C More. Nu ska du sitta inför några miljoner tv-tittare i TV4 och prata EM. Suger det lite extra i nerverna?

– Det kommer det absolut att göra. Precis på samma sätt som inför den första sändningen i C More, då var det också ett extra pirr. Men det ska det vara. Jag är inte så rädd för att bli nervös, det är en rätt härlig känsla. Och framför allt, kul att få jobba med Sverige.

Ja, hur går de för de blågula i EM?

– Jag tror att de har en stor chans att ta hem det. Sverige har en kombinatio­n av ett starkt kollektiv och många spelare som har utstickand­e kvaliteter individuel­lt också. Det är få landslag som har den helheten som Sverige har t ycker jag. Det är många spelare med mycket mästerskap­serfarenhe­t också.

Sverige har ju dock förlorat sex mästerskap­sfinaler i rad. Spelar det in?

– Det kan det göra, det är en faktor som är svår att räkna på och analysera exakt hur mycket det spelar in. Men det finns också något i det här laget, det är så många som vill gå för guldet, de är inte nöjda med något annat än det. Jag tror att rutinen och hungern efter guldet väger tyngre än ett eventuellt finalspöke.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden