EM-bibeln

ROLFÖ om nya HEMSTADEN

-

Vad är det bästa med att bo i Barcelona?

– En sak. Det är svårt att välja en men att få ha närheten till en fantastisk stad och kunna få njuta av solen.

Hur ”lyxigt” är livet som fotbollspr­offs i Europa jämfört med i allsvenska­n?

– Nu var det så många år sen jag spelade där så jag vet inte hur lyxigt det är i Sverige. Det kan ju ha hänt mycket. Men mitt liv var inte så lyxigt då, jag jobbade på bank på 50 procent och sprang till träningen. Så jämfört med det är det väldigt lyxigt för nu kan jag 100 procent satsa på min fotboll.

Vad är det som känns lyxigast då med att vara proffs i Barcelona?

– Aldrig tänkt på. Vad är lyxigast? Vad är lyx egentligen? För mig blir det något som är lyxigt. Att ha såna fans som älskar att se på våra matcher. Det är för mig riktig lyx. Så spela inför fullsatt är absolut lyxigt för mig.

Vad kör du för bil?

– Nu kör jag en Audi.

Vad lägger du dina pengar på?

– Mat och upplevelse­r.

Det dyraste du har köpt?

– En lägenhet, om det räknas, men jag har inte kvar den längre. Annars är det inte mycket. Jag är inte så mycket för prylar.

Hur mycket tjänar du?

– Jag tjänar bra pengar för att vara fotbollssp­elare. Jämför man med herrspelar­e är det på en heeelt annan nivå men jag klarar mig gott och väl, och känner att jag kan lägga undan mycket pengar och ha det bra efter karriären. Sen behöver jag jobba direkt efter karriären men jag känner att jag har det otroligt bra och jag behöver inte tjäna mer pengar än vad jag gör egentligen.

Hur skönt är det att ha den känslan och den tryggheten?

– Nej, det är otroligt skönt. Sen tror jag kanske många tänker mer på att jag måste säkra min framtid och hela den biten men för min del så känns det som en trygghet. Absolut, jag hade kunnat tjäna mer för att säkra mer av min framtid men för att vara här och nu känner jag att jag kan njuta av allt det jag vill i livet. Jag kan göra det jag vill. Jag kan spara pengar och leva ett väldigt bra liv, det är jag jätteglad för.

 ?? ??
 ?? ?? Med Diamantbol­len.
Med Diamantbol­len.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden