Formel 1

SVENSKARNA I INDYCAR

Felix Rosenqvist vs Marcus Ericsson

- Foto: CHIP GANASSI RACING, TT

Ålder: 27. Från: Värnamo. Team: Chip Ganassi Racing.

Meriter: Europamäst­are i formel 3. Tvåfaldig segrare i både Macaos GP och Masters of F3. Trefaldig formel Renault-mästare. Kommentar: Felix har fått den kanske mest spännande förarplats­en av alla, den intill fjolårets mästare i ett av mästerskap­ets starkaste team. Att Rosenqvist är en vinnare är det inget snack om, han har vunnit i näst intill samtliga serier han tidigare har kört och har gång på gång visat att han är en extremt duktig på att köra olika typer av bilar, lära känna dem och deras gränser väldigt snabbt. Rosenqvist har kallats för ”Sveriges bästa racer som aldrig fått chansen”. Nu får han det i ett av de bästa teamen i Indycar.

Ålder: 28. Från: Kumla. Team: Arrow Schmidt Peterson. Meriter: Fem säsonger i F1 – för Caterham och Sauber – där han startat i 97 lopp.

Kommentar: Under åren i F1 kunde Marcus Ericsson aldrig vinna någonting. Han hade inte det material som krävdes för att göra det utan fick kämpa för att ta bilen till den andra kvalomgång­en. Gång på gång fick han se sig slagen av sin teamkolleg­a och det var tufft för en kille som varit van vid att köra om placeringa­r längre fram i fältet. Nu väntar Indycar, en serie där alla förare kan vinna. Den här gången måste Marcus ta kontrollen över sig själv, kunna leverera under press och visa att han är en vinnare. Det krävs för att han ska lyckas.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden