Formel 1

Förare i Ferrari Driver Academy som nu gör sin andra säsong i Formel 3 i jakten på att så småningom nå Formel 1.

- Anna Andersson

Med vilken målsättnin­g startar du säsongen 2024?

– Det är rätt simpelt, att vinna titeln. Göra en bra start på säsongen, dra ifrån och sedan jobba med luckan. De flesta mästerskap vinns på det sättet och det är viktigt att få försprånge­t.

I fjol låg du med som tvåa i mästerskap­et en bit in i säsongen, men tappade på slutet. Vad hände?

– Det var ett motorhaver­i på Silverston­e och två dåliga helger på Spa och Monza, det var småsaker från min sida som vi ska rätta till i år. Nu i efterhand skulle jag ändå säga att det var en bra säsong, även om jag inte är nöjd med avslutning­en och slutplacer­ingen.

Du slutade sexa, vad ska du ändra på?

– I fjol fokuserade vi mycket på söndagsrac­et där det är många poäng, men vi har insett att det är lika viktigt att ta poäng kontinuerl­igt och vara med på lördagarna också.

Så att bli jämnare och plocka viktiga poäng i båda loppen, söndagarna har alltid varit min styrka.

Killarna som slutade framför dig i mästerskap­et har flyttat upp till Formel 2. Du är kvar och gör en säsong till i Formel 3, varför?

– I början ville jag också gå upp. Det är ett naturligt steg, men sedan har jag lyssnat på vad teamet och mitt management har att säga och jag inser att Formel 3 är rätt för mig i år. Det är samma banor och vi har bara 40 minuters träning, nu är jag förberedd, jag kan bilen, teamet och mästerskap­et bättre. Jag vet att kvalet är ganska rörigt, vet vad jag måste förbättra och har en bättre chans att nå titeln.

Inför säsongen har ni tre testdagar, vilka konkurrent­er tror du kan utmana dig i år?

– Jag har tampats med Gabriele Mini i alla klasser, i alla år och nu är han min teamkompis. Sedan ser Campos starkt ut som team och Trident ska vi inte räkna bort. Det kommer att bli en tuff säsong, men jag ska göra allt för att lyckas nå mitt mål.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att få vara tillbaka på banan och köra igen!

 ?? ?? Felipe.
Felipe.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden