Formel 1

Kaxiga inför framtiden: ”Vi har den bästa förarduon av alla”

- Anna Andersson

Mclaren imponerade efter halvårsski­ftet 2023.

Var lämnar det stallet inför 2024? – Vi vill fortsätta där vi slutade, säger vd:n Zak Brown.

Mclaren inledde 2023 långt under förväntnin­garna, bytte koncept och presentera­de en uppdaterin­g för Lando Norris till deltävling­en i Österrike. Den slog väl ut och till nästa deltävling på Silverston­e hade Oscar Piastri samma version av bilen.

Mclaren som tagit 29 poäng på de första nio loppen tog då 30 bara i det tionde loppet hemma i England.

Därefter kom ytterligar­e en förändring till deltävling­en i Singapore. Under hösten tog Oscar Piastri sin första seger, i en sprint. Teamet avslutade säsongen som fyra i konstruktö­rsmästersk­apet och har förlängt kontrakten med både Piastri och Norris. En duo som av många experter anses vara den mest spännande i depån.trots att Norris inte vunnit ett lopp trots 104 starter.

– Vi har den bästa förarduon av alla, jag älskar deras ålder, att de ändå har erfarenhet­er och att de arbetar så bra tillsamman­s, säger Zak Brown.

– Jag ser fram emot att se dem tävla för Mclaren i många år framöver. Vi jobbar hårt för att ge dem det material som krävs för att vinna lopp, för de har absolut kapacitete­n för att klara av det.

Under vintern har Mclaren gjort ytterligar­e uppdaterin­gar av bilen och stallchef Andrea Stella är nöjd med den data han ser.

– Vi ser inte att prestandan avtar, men det måste givetvis verifieras på banan, säger han till motorsport. com.

– Den kontinuerl­iga utveckling som vi etablerade i vindtunnel­n under förra året och som som ledde till uppdaterin­gen i Österrike och i Singapore fortsätter. Det verkar som trenden håller i sig och där förväntar jag mig också att den bil vi tar med oss till banan ligger.

Det låter lovande för alla som sätter sin tilltro till den nya bilen MCL 38.

 ?? ?? Zak Brown.
Zak Brown.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden