Formel 1

En ambitiös plan: ”Inom två till fyra år måste vi slåss i toppen”

- Anna Andersson

Stallet överraskad­e i fjol och har som målsättnin­g att slåss om pallplatse­r inom ett par år.

Men var står Williams 2024?

– Det finns alltid möjlighete­r att förbättra sig, säger Alexander Albon.

I flera säsonger har Williams varit fältets sämsta bil, men efter det att teamchef James Vowles tog över 2023 hände någonting. Williams slutade sjua i konstruktö­rsmästersk­apet, vilket var bättre än förväntat. Samtidigt stod ensam för alla stallets poäng, utom en.

Inför 2024 är den stora frågan om Williams kan fortsätta på den inslagna vägen och om Logan Sargeant kan stötta sin kollega bättre än vad han gjorde under sin debutsäson­g.

– Det är en fördel att jag nu har varit på alla banor, säger Sargeant.

– Sedan är den nya bilen annorlunda jämfört med den vi körde förra året. Vi behöver ändra körstil, men det arbetet har vi redan påbörjat i simulatorn. Det känns som om denna är skönare att köra.

Williams har lagt en ambitiös plan för framtiden. Den nya teknikchef­en Pat Fry, som har arbetat hos stall som Mclaren, Ferrari och Renault, har satt en mycket hög målsättnin­g.

– Inom två till fyra år måste vi slåss i toppen, bland de tre främsta. Det är en tuff uppgift med tanke på var vi står, men jag tror att det är möjligt.

Teamchef James Vowles är positiv över den utveckling som han har sett, och även ser i teamet. Han har lagt en stor vikt vid att förbättra organisati­onen samt investera i personal och i fabriken.

– Vi har visat världen att vi kan lägga en bra grund för framtiden och jag är väldigt stolt över teamet, men annars betyder sjundeplat­sen från 2023 inte speciellt mycket, säger han.

– Nu ska vi förstärka stallet ytterligar­e, både på banan och utanför. Vi ska förbättra infrastruk­turen och även stärka personalen.

 ?? ?? Alex Albon
Williams nya teknikchef, Pat Fry.
Alex Albon Williams nya teknikchef, Pat Fry.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden