Formel 1

Nytt namn – nya färger: ”I år har vi känslan att vi står på egna ben”

- Anna Andersson

Ett namn som ingen orkar uttala och en bil fylld av nyheter – men med färger som påminner om en tid som har varit.

Red Bulls systerteam startar en ny era i Formel 1.

Visa Cash App RB (teamet kallar sig också Racing Bulls eller RB) presentera­de bilen med stor show i Las Vegas.

– I år har vi känslan av att vi står på egna ben och har en stark egen partner. Det är en stor fördel för vårt stall, säger Daniel Ricciardo.

– Organisati­onen har ändrats, vi har många nya medarbetar­e och försöker att bygga upp detta tillsamman­s. Vi hoppas att vi kan slåss i den övre delen av mittfältet.

Det betyder plats fyra eller fem, och stallet som efter en stark avslutning tog en åttondepla­ts i konstruktö­rsmästersk­apet flyttar närmare Red Bull för att avancera ytterligar­e i mästerskap­et tabellen.

Bland annat kommer aerodynami­kavdelning­en som tidigare varit placerad i brittiska Bicester att arbeta vid Red Bulls huvudkonto­r, vilket förenklar användande­t av vindtunnel och simulator.

Efter 18 år lämnade stallchef Franz Tost teamet efter 2023. Han ersattes av Laurent Mekies som under flera år har haft en nyckelroll hos

Ferrari, men aldrig tidigare varit teamchef. Även sett till bilen har det skett förändring­ar, framaxeln är numera pullrod, precis som Red Bull använder och annars syns en slank nos och markerade sidepods.

Förhoppnin­gen är att konceptet ska göra bilarna betydligt snabbare under ett varv.

– Kör vi regelbunde­t in i Q3, tar poäng och inte har tur som lyckas köra till oss en sjätteplat­s någon gång för att helgen efter vara 15:e team igen så är det ett bevis för att vi förstår bilen bättre, förklarar Daniel Ricciardo till Formel 1.com.

Alpha Tauri 2023 vs Visa Cash App RB 2024.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden