Formel 1

Ny chef tror på samma resultat: ”Vi kommer ligga längst bak i fältet”

- Anna Andersson

Haas var sist i F1 2023. Günther Steiner fick lämna jobbet som stallchef.

Till 2024 satsar stallet vidare.

Och räknar med att resultatet blir det samma.

Teamets grundare, Netflix-profilen Günther Steiner fick sparken efter tio år i teamet. Steiner, som varit med och byggt upp teamet, fört in det i F1 och sedan gjort sig känd för sina starka åsikter, fick gå i januari.

Han ersattes av Ayao Komatsu, som varit med i teamet från starten 2016 och som raceingenj­ör har en helt annan bakgrund än Steiner.

Men den nya chefen förväntar sig inte att han omedelbart ska kunna vända den negativa trenden som Haas befunnit sig i de senaste säsongerna.

– Jag tror att vi kommer att ligga längst bak i fältet, möjligen är vi sist, säger Komatsu i samband med att Haas presentera­r årets bil.

I fjol inledde Nico Hülkenberg och Kevin Magnussen med att ta sju poäng på de inledande tre loppen, men tappade sedan momentum och tog bara en poäng efter Österrikes GP i juli. Teamet gjorde en enda uppdaterin­g under säsongen. Den kom sent, i Austin, men den kunde inte rädda dem. Det blev inte bättre och Hülkenberg gick tillbaka till den äldre versionen av bilen.

– När det gäller de fysiska förändring­arna på bilen vet alla att vi hade årets bil i åtanke när vi presentera­de konceptet i Texas, säger den nya stallchefe­n.

– På grund av olika fysiska begränsnin­gar kunde vi inte implemente­ra allt. Jag visste precis var vi var på väg, men alla fick en förhandsti­tt. Vi har väldigt mycket jobb framför oss. Ayao Komatsu är väldigt försiktig inför 2024.

– Vi är realistisk­a i våra förväntnin­gar. Vi kommer att använda tiden under testerna och för att gå igenom alla detaljer på bästa sätt, säger Komatsu.

– Vi kan knappt vänta med att få påbörja arbetet.

 ?? ?? Ny tuff säsong är att vänta för Haas.
Ny tuff säsong är att vänta för Haas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden