Fortnite: Battle Royale

MÄSTRA GRUNDERNA

-

Kom igång med Fortnite och lär dig de viktiga grunderna i närstrid.

Vill du lära dig spela Fortnite Battle Royale? Goda nyheter, då har du nämligen hittat helt rätt! Innan du kan börja måste du såklart veta hur man sätter igång …

Installati­on

Den goda nyheten är att Fortnite är gratis att ladda ner och gratis att spela! Det enda officiella och lagliga sättet att ladda ner spelet på är från Epic Games sajt. Så oavsett vilken enhet du använder laddar du ner spelet via den här länken: bit.ly/2osugel

Installera ALDRIG Fortnite från en inofficiel­l källa. I bästa fall är det inte bättre än versionen du laddar ner officiellt. I värsta fall kan du få virus! Låt dig inte lockas av erbjudande­n om fusk eller andra hemlighete­r, och betala aldrig för att ladda ned spelet!

När du gått in på Epic Games hemsida behöver du skapa ett konto. Det är gratis och allt du behöver är en mejladress. Sedan väljer du bara versionen du vill ladda ned.

Apple (IOS)

För att ladda ner Fortnite på en ios-enhet behöver du ha uppdaterad programvar­a och vara ansluten till internet. Spelet har inte stöd för alla enheter, så kolla in listan över kompatibla enheter här: bit.ly/2xksagu

Själva appen kan laddas ner från officiella App Store helt gratis. För att kunna spela behöver du bara 150 MB ledigt utrymme.

Android

Från början fanns Androidver­sionen av Fortnite bara tillgängli­g för Samsung Galaxy Note 9, men nu finns spelet för alla Android-användare.

I skrivande stund går det dock inte att ladda ner spelet från Google Play Store, men du kan gå in på sajten fortnite.com/ android för att ladda ner det. Följ anvisninga­rna på hemsidan.

PC / Mac

Om du spelar på PC eller Mac

kommer du att behöva ladda ner ett startprogr­am, som sedan kommer att sköta spelets installati­on år dig. Du behöver alltså först ladda ned Epic Games Launcher, som är en plattform där du kan spela alla Epic Games du laddat ned.

När du har laddat ned startprogr­ammet kan du logga in med samma mejl och lösenord som du använde till ditt Epic Games-konto. Innan du loggar in kan du klicka på kugghjulet (i det övre högra hörnet) och avmarkera alternativ­et ”Run when my computer starts”, bara för att spara på kraften.

När du trycker för att logga in kommer du att kunna spela Fortnite genom att klicka på spelets flik och sedan trycka på den stora ”Install”-knappen. Den går inte att missa! Välj att acceptera avtalet och peka ut ett ställe på

LADDA ALDRIG NED FORTNITE FRÅN EN INOFFICIEL­L KÄLLA. LÅT DIG INTE LOCKAS AV ERBJUDANDE­N OM FUSK ELLER HEMLIGHETE­R, OCH BETALA ALDRIG FÖR ATT LADDA NER SPELET!

datorn där du vill att spelet ska sparas. Klicka sedan på okej för att slutföra installati­onen.

Sony PS4 / Microsoft Xbox One / Nintendo Switch

Leta efter följande nerladdnin­gar i den officiella butiken för din enhet:

PS4: Fortnite Battle Royale (kräver 6,69 GB utrymme).

Xbox One: Fortnite Battle Royale (kräver 13,4 GB utrymme och en Xbox Live Gold-prenumerat­ion).

Switch: Fortnite (kräver 4,2 GB utrymme).

Om du har en annan spelkonsol än dem s i listan (som Xbox 360, Playstatio­n 3 eller Nintendo 3DS) är Fortnite tyvärr inte tillgängli­g på din plattform. Om din konsol däremot är en uppgradera­d version som är kompatibel med dem i listan ovan (som en PS4 Pro eller Xbox One X) bör du kunna ladda ner spelet som vanligt.

 ??  ??
 ??  ?? Android-versionen.
Android-versionen.
 ??  ?? Apple-versionen.
Apple-versionen.
 ??  ?? Redo att spela?
Redo att spela?
 ??  ?? Du kan komma igång på nolltid!
Du kan komma igång på nolltid!
 ??  ?? Konsolvers­ionerna finns i konsolerna­s respektive butiker.
Konsolvers­ionerna finns i konsolerna­s respektive butiker.
 ??  ?? Installera spelet från startprogr­ammet.
Installera spelet från startprogr­ammet.
 ??  ?? Du behöver Epic launcher för att spela på PC och Mac.
Du behöver Epic launcher för att spela på PC och Mac.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden