Fortnite: Battle Royale

Samla Resurser

-

När du börjar spela i Battle Royale-läget kommer du bara att vara utrustad med en hacka (pickaxe, som det heter på engelska). Om du vill börja bygga måste du fylla upp din ryggsäck med resurser. Det betyder att du behöver samla trä, sten och metall från omgivninga­rna.

För att samla material ”attackerar” du olika delar av världen med din hacka. Om föremålet du slår på kan förstöras (och i princip allt som inte är mark går att förstöra!) kommer du att se dess hållbarhet och hur mycket resurser du kan samla från det. När föremålet har noll hållbarhet­spoäng kvar får du resurserna.

Lätt som en plätt, eller hur?

Lobby Island

I början av varje match laddar du först in på en separat lobby-ö, där det inte går att slåss med övriga motståndar­e. Här kan du däremot samla olika resurser du behöver, samt fällor, vapen och ammunition. Saker som kan vara bra att ha, minst sagt.

Alla resurser och föremål du samlar under den här tiden tar du med dig till den riktiga striden när den börjar. Du får cirka 60 sekunder på dig att samla så mycket du kan före matchen, så lata dig inte! Du bör springa till närmaste resurskäll­a så fort du landar och börja samla. Du vill börja varje match med ett så stort försprång som möjligt – och ju mer du samlar i lobbyn, desto mindre behöver du samla senare!

Så fort lobbyn har fyllts upp kommer du att skickas till bussen, och sen kan du kasta dig ner mot ön och sätta igång!

Material

Trä, sten och metall är de enda tre resurserna som finns i världen. Allt annat du samlar kommer vara olika föremål (som vapen eller fällor), en ingrediens eller ammunition.

Notera att världens resurser ofta kallas för material av andra spelare. Ibland förkortas det till ”mats”.

Trä är enkelt att samla från träd och skogar. Om du är i en stad kan du leta efter byggnader och staket. Det går snabbt att bygga i trä, men strukturer­na är ganska svaga och sårbara mot attacker från andra spelare.

Sten kan samlas från stenar på landsbygde­n samt från väggar och byggnader i betong i städer. Detta gör att materialet är ganska vanligt i båda miljöerna.

Metall är vanligast i stadsområd­en, där det kan samlas från fordon och maskiner. Det är extremt svårt att hitta metall på landsbygde­n, men det är inte omöjligt. Metall är det starkaste materialet du kan bygga fort i. Därför är metall mer sällsynt än övriga materialen.

Trips och tricks

Du kan som mest bära 999 bitar av varje material, så slösa inte tid på att slå sönder föremål om du redan samlat ihop max av materialet.

Håll utkik efter de svaga delar på alla föremål. De är lättare att förstöra. Om du slår där kommer det att gå sönder snabbare och du kan samla resurser snabbare. De svaga områdena är vanligtvis markerade med en cirkel. Det kan ta ett tag att känna igen cirklarna, så bli inte förvirrad om du inte ser dem på en gång!

Om du bygger tillräckli­gt många stenväggar i Battle Royale-läget kommer en gnom att dyka upp. Det är dock bara ett litet påskägg och gör ingen större nytta – förutom att det är roligt.

 ??  ?? Fordon är bra källor till metall.
Fordon är bra källor till metall.
 ??  ?? Vad du kan samla beror lite på var du landar.
Vad du kan samla beror lite på var du landar.
 ??  ?? Du kan samla resurser i spelets lobby.
Du kan samla resurser i spelets lobby.
 ??  ?? Cirkeln markerar det svaga området.
Cirkeln markerar det svaga området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden