Fortnite: Battle Royale

OM VAPEN

-

Fortnite har precis som de flesta andra actionspel många olika vapen med olika specialite­ter och förmågor. Vissa är bra över långa avstånd och andra passar bättre till närstrider. Somliga är skjutvapen och en del är bomber. Det är viktigt att välja rätt vapen för rätt situation!

Det finns sju huvudtyper av vapen i Fortnite: Assault Rifles, Machine Guns, SMG:S, Pistols, Shotguns, Sniper Rifles och Explosives. Längre fram får du en detaljerad genomgång av de olika typerna (och deras undertyper).

Det är värt att notera att vapnen i Battle Royale-läget har andra värden än vapnen i Save the Worldläget, så du kommer att behöva lära dig båda versionern­a!

Att använda vapen

I Battle Royale-läget kan du hitta de flesta vapen runt om på kartan och du kan enkelt samla upp dem. Om du plockar upp ett vapen tar det upp en plats i ryggsäcken.

För att använda vapnet är allt du behöver göra att välja det i ryggsäcken och se till att du har tillräckli­gt med (rätt) ammunition.

Vanligtvis finns rätt typ av ammunition i närheten av vapnet, men inte alltid. Det går dessutom att hitta två exemplar av samma vapen, så var noga med vilket som är värt att ta upp plats i din ryggsäck!

Statistik

Alla vapen i Fortnite har olika statistik. Du kommer att få lära dig alla siffror för varje enskilt vapen i hela spelet lite senare i boken, men detta är statistike­n du bör kolla in till en början.

Skada: Mängden hälsa en träff tar bort från målet på nära håll. Ju högre siffra, desto bättre!

Skottfrekv­ens: Antalet skott vapnet kan skjuta per sekund.

Magasinsto­rlek: Antalet skott du kan skjuta med vapnet innan det behöver laddas om.

Omladdning­shastighet: Antal sekunder det tar att ladda om magasinet.

DPS: Står för ”Damage Per Second”. Det visar hur mycket skada som kan göras per sekund som mest, med hänsyn till skottfrekv­ens och skada.

Tips och tricks

Bli inte allt för fäst vid ett specifikt vapen, för det kan tas bort ur spelet eller ändras. Du bör lära dig att använda alla olika vapen!

Fortnite har en inbyggd funktion som gör att skotten förlorar kraft ju längre de färdas. Hur mycket beror mycket på vapnets kraft, men vanligtvis kommer du att göra mindre skada ju längre bort ditt mål befinner sig.

 ??  ?? Få INTE slut på ammunition!
Få INTE slut på ammunition!
 ??  ?? Du kommer att hitta vapen och ammunition överallt!
Du kommer att hitta vapen och ammunition överallt!
 ??  ?? Sniper rifles är perfekta för långa avstånd.
Sniper rifles är perfekta för långa avstånd.
 ??  ?? Indikatorn visar laddade (100) och totalt (170) antal skott.
Indikatorn visar laddade (100) och totalt (170) antal skott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden