Fortnite: Battle Royale

Smarta tricks Och taktiker

-

Svårt att hålla koll på alla olika vapen i Fortnite? Oroa dig inte, dessa Battle Royale-tips kommer att lära dig hur experterna gör det.

Du springer saktare när du har ett vapen i händerna, hur sakta beror på vapnets storlek. Om du vill ta dig runt snabbt kan du plocka fram din hacka eller en pistol när du springer. Ha dock ditt bästa vapen framme om du förväntar dig en strid!

Hoppas inte på att hitta ett särskilt vapen, utan lär dig använda det du hittar. Det viktigaste är att du faktiskt får tag på ett vapen. Håll utkik efter glödande ikoner, så du får tag på ett vapen tidigt i matchen.

Vapen med hög skada är bra om du är en duktig skytt, men om du behöver lite övning kan det vara bättre att välja ett vapen med hög DPS, för att öka dina chanser att skada ditt mål. Det är därför SMG:S och automatkar­biner är så användbara vapen.

Försök spara på ammunition så gott det går. Du får inga extrapoäng för att skjuta på massa onödiga saker. Det är bara slöseri – och du avslöjar dessutom din position för spelare i närheten som lyssnar efter skott.

Se till att sortera i ryggsäcken, så att vapnen är organisera­de på ett vettigt sätt. De två vapnen du föredrar bör vara bredvid varandra. Försök låta bli att blanda offensiva vapen och vanliga föremål. Se till att du snabbt kan byta mellan vapen och föremål snabbt!

Använd alltid förbruknin­gsbara föremål direkt om du inte har plats för vapen. Det är nästan aldrig värt att spara Shield Potions och Slurp Juice, om du inte redan har både full hälsa och en full sköld.

Gå bara in i en strid om du är förberedd. Fortnite handlar om överlevnad, så undvik att slåss om du inte har de vapnen du behöver. Om du ser att en annan spelare blir dödad, kan du få en chans att plocka upp föremålen.

Samla alltid ammunition. Lämna aldrig ammunition på marken om du inte är i en otroligt farlig situation. Även om du inte har rätt vapen för den typen av ammunition just nu, kan den komma till användning senare. Dessutom vill du nog inte att någon annan ska plocka upp den värdefulla ammunition­en heller.

Börja aldrig slåss med bara hackan i händerna. Det är aldrig en bra idé …

 ??  ?? Ta skydd medan du siktar.
Ta skydd medan du siktar.
 ??  ?? Slåss aldrig med din hacka.
Slåss aldrig med din hacka.
 ??  ?? Samla all ammunition du kan hitta.
Samla all ammunition du kan hitta.
 ??  ?? Varuautoma­ter innehåller vapen.
Varuautoma­ter innehåller vapen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden