Fortnite: Battle Royale

ÄNDRA I BYGGNADER

-

Vet du om att du kan ändra en byggnad efter att du är klar med den, till och med när den är helt färdig?

Om du trycker ner redigerakn­appen på din kontroll (kolla upp instruktio­nerna på din konsol eller PC) får du tillgång till verktyget. Med det kan du ta bort specifika paneler på dina strukturer. När du bekräftar det du vill redigera kommer ändringen att bli permanent.

Var försiktig när du redigerar byggnader i Battle Royale, för det gör dig sårbar för attacker. Inte minst eftersom du koncentrer­ar dig på att göra ändringar i ditt bygge, istället för att hålla utkik efter fiender.

Till skillnad från Save the World-läget går det inte att uppgradera strukturer efter att de har byggts i Battle Royale, så det finns en gräns för hur mycket du kan ändra en byggnad senare.

Kom även ihåg att det går att redigera strukturer så att de inte längre funkar som de ska, och då kan hela bygget kollapsa!

Du bör bara ändra i byggnader under särskilda omständigh­eter. Om du bara vill snygga till designen är Battle Royale inte rätt spelläge för dig!

Tänk på att det inte kostar material att redigera byggnader, så du kan göra så många ändringar du vill. Men bli inte sur om du plötsligt blir anfallen bakifrån!

Offensiva ändringar

Att ändra byggnader handlar inte bara om att göra strukturen perfekt – det kan faktiskt hjälpa dig ur jobbiga situatione­r också. I en mot en-strider slänger spelare ofta ut väggar utan någon eftertanke eller logik, något som kan leda till att minst sagt förvirrand­e strukturer står i vägen.

Istället för att slösa skott på att peppra en oönskad vägg tills den går sönder, kan du testa att snabbt redigera bort en bit av väggen och lägga till ett fönster istället. De flesta spelare glömmer bort det i stridens hetta. Medan de väntar på att du ska smyga runt hörnet på din struktur kan du istället överraska dem genom att sticka fram ditt vapen genom ett nytt fönster och avfyra.

Om någon klättrar upp på din byggnad efter dig har du dessutom fördelen att du kontroller­ar den. Hoppa ner till botten av byggnaden och ta bort de nedre lagren, så att hela byggnaden kollapsar. Innan motståndar­en hinner förstå vad som pågår kan du anfalla och enkelt gå vinnande ur striden.

Om du känner dig instängd av dina egna väggar kan du fuska lite genom att gå in i redigering­släget. Då kommer du nämligen att kunna se genom väggen. Så länge du inte tar bort väggen kommer du att vara säker – OCH kunna se vad som pågår runtom dig.

 ??  ?? Ändrade byggnader är genomskinl­iga.
Ändrade byggnader är genomskinl­iga.
 ??  ?? Du är sårbar när du ändrar strukturer!
Du är sårbar när du ändrar strukturer!
 ??  ?? Du kan inte ändra andra spelares strukturer!
Du kan inte ändra andra spelares strukturer!
 ??  ?? Du kan göra många olika varianter.
Du kan göra många olika varianter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden