Fortnite: Battle Royale

STRUKTURSK­ADOR

-

Precis som allt annat i Fortnite har byggnader hälsa (eller HP som det kallas kort) som kan minska tills de förstörs.

När du placerar strukturer kostar de 10 bitar av det materialet du använder. Strukturen­s hälsopoäng kommer sen att öka långsamt tills den når full hälsa och blir färdig.

Trästruktu­rer har lägst hälsa, men de byggs klart snabbast. Metallstru­kturer har högst hälsa, men tar längst tid att bygga.

Strukturhä­lsa

Hälsan (och andra attribut) på olika strukturer varierar beroende på typ och variant. Golv, trappor och tak har identiska värden, medan väggar är starkare.

Det händer att strukturer­nas hälsa ändras mellan olika uppdaterin­gar, så kom ihåg att alltid kolla vad som gäller för den senaste versionen av spelet.

Värdena under gällde i början av säsong 6.

Skada strukturer

Du kan förstöra en byggnad när som helst under bygget. Ju snabbare du attackerar den, desto snabbare blir den förstörd.

Alla vapen kan skada både spelare och byggnader, men skadan de orsakar varierar. Vissa vapen orsakar mindre skada på byggnader än på spelare – och tvärtom.

Som med alla andra typer av strukturer kan du skada strukturer gjorda av spelare med din hacka för att samla material från dem.

Till skillnad från i Save the World kan du inte reparera byggnader i Battle Royale. Det är för att byggsystem­et är designat för att vara snabbt och enkelt.

Om någon håller på att förstöra en av dina väggar kan du bara snabbt placera en ny bakom den!

Tips

Stenväggar har bäst balans mellan hälsa och bygghastig­het, men beroende på var du landar kan sten vara svårare att få tag på än metall eller trä!

När du förstör en del av en byggnad kan den bli så svag att den rasar! Därför bör du alltid leta efter svaga punkter, speciellt om din motståndar­e befinner sig högt upp på byggnaden och har långt ner. Du kan orsaka mycket skada snabbt om du får dem att falla till marken – särskilt om du avlossar ditt vapen samtidigt!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Alla strukturer har en hälsomätar­e.
Alla strukturer har en hälsomätar­e.
 ??  ?? Skjut på andra spelares strukturer för att förstöra dem!
Skjut på andra spelares strukturer för att förstöra dem!
 ??  ?? Metall är det starkaste materialet.
Metall är det starkaste materialet.
 ??  ?? Strukturer av trä går snabbt att bygga, men de är svaga.
Strukturer av trä går snabbt att bygga, men de är svaga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden