Fortnite: Battle Royale

Smarta strategier

-

En Battle Royalematc­h kan delas in i tre delar: början, mitten och slutet. Alla bra spelare anpassar sin taktik beroende på vilket läge matchen är i. Här är några tips på hur du kan göra.

I början

Lobbyn är ett testområde, så använd tiden till att lära dig olika vapen – det kan inte skada!

När du skickas vidare till bussen trycker du på hoppknappe­n för att kasta dig ut ur det flygande fordonet, och sen trycker du på hoppa en gång till för att ta fram din svävare. Försök att ta fram svävaren så sent som möjligt, för du vill komma ner till marken så snabbt som möjligt!

När du landar måste du börja samla resurser och vapen direkt. Håll dig undan eventuella motståndar­e i närheten, för de kan lyckas hitta ett vapen före dig.

Nu handlar allt om att samla resurser och föremål. Försök undvika strider och fyll på med resurser till senare.

Håll ett öga på stormen! Du får nämligen bara några minuter på dig i början av matchen innan den börjar sjunka. Detta är din chans för att utforska kartans yttre kanter, så passa på. Du kommer förmodlige­n inte att vara helt ensam, men striderna i kartans utkanter bör vara få och korta.

I mitten

När matchen närmar sig mittenfase­n blir det mer fokus på strider. I takt med att stormen kryper närmare kommer du möta motståndar­e allt oftare. Ta dig till ett säkert ställe och försök träffa motspelare. Du bör också se till att hela tiden röra dig mot mitten av kartan, istället för att hålla till vid kanterna. Då undviker du stormen när den sjunker igen.

Sluta aldrig samla resurser, men glöm inte att det också går att samla resurser och vapen genom att ta andra spelare. Du kan plocka upp saker från deras ryggsäckar.

I slutet

Nu är det dags att börja jaga andra spelare. Plocka fram alla vapen du har, och anfall alla som ser sårbara eller skadade ut. Stormen kommer inte krympa mer, så du behöver inte oroa dig för att hamna i den.

Spelytan är liten nu, så du kommer garanterat att stöta på spelare hela tiden – och de spelarna är såklart de svåraste motståndar­na.

I slutet måste du ta risker för att få fördelar och du kommer förmodlige­n att stryka med några gånger innan du får en uppfattnin­g om vad som fungerar.

Fortsätt försöka, så kommer du snart att stiga i graderna!

 ??  ?? Använd lobbyn som testområde.
Använd lobbyn som testområde.
 ??  ?? Samla på dig vapen och föremål.
Samla på dig vapen och föremål.
 ??  ?? Hoppa vid rätt tillfälle!
Hoppa vid rätt tillfälle!
 ??  ?? Var försiktig med att skjuta i slutet av matchen.
Var försiktig med att skjuta i slutet av matchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden