Fortnite: Battle Royale

AVANCERADE STRATEGIER

-

Om du känner dig säker på Battle Royale och vill ta dina matcher till nästa nivå kan du använda dig av dessa strategier för att verkligen ligga steget före alla andra motståndar­e!

Anpassa dina kontroller

Standardin­ställninga­rna, speciellt på PC, kan göra saker och ting lite svårare – särskilt när det kommer till att bygga.

Om du anpassar dina kontroller, så att byggknappa­rna är närmare rörelsekna­pparna, kommer dina matcher att gå mycket smidigare!

Som standard är väggarna bundna till Q-tangenten, och därför är det smart att ställa in trappor och golv på F och V.

Använd Launch Pads

När du börjar spela kanske det känns lite oklart vad Launch Pads egentligen är bra för, men om du lär dig att använda dem på rätt sätt kan de betyda skillnaden mellan liv och död!

Hoppa upp på en Launch Pad för att skjutas upp i luften och utlösa din svävare. Då kan du sväva över stora avstånd och fly från oönskade strider. Att vara i luften gör dig lite sårbar, men spelare kollar inte uppåt mot himlen efter måltavlor så ofta.

Om du tagit dig till slutet av matchen kan du använda en Launch Pad för att förvirra de sista motståndar­na och plötsligt störta ner mot dem från ovan.

Markera Supply Drops

Om du ser ett Supply Drop falla från himlen kan du enkelt spåra den genom att markera den med ett skott. Då kommer du att kunna se dess hälsa och följa den till landningsp­ositionen.

Lär dig hur du ska bygga

Om du vill ta dig till topp tio i varje match måste du lära dig att bygga. Det är värt att komma ihåg att sten och metall är starka material, men att de dessutom tar lång tid att bygga. När strukturen är klar är striderna ofta över. Eftersom trästruktu­rer blir klara snabbare än dem av sten eller metall är det bättre att använda trä under strider. Hållbarhet­en på strukturer i trä ökar snabbare, även om maxnivån är lägre.

Ha två vapen av samma typ

Detta kanske låter konstigt, men det finns faktiskt en baktanke. Om du har två versioner av samma vapen kan du växla mellan dem så fort du får slut på skott i det ena. Då kan du fortsätta avlossa kulor, medan det andra vapnet laddas om.

 ??  ?? Markera Supply Drops med ett skott!
Markera Supply Drops med ett skott!
 ??  ?? Lär dig hur och när du ska bygga.
Lär dig hur och när du ska bygga.
 ??  ?? Samla likadana vapen!
Samla likadana vapen!
 ??  ?? Använd Launch Pads för att utlösa din svävare.
Använd Launch Pads för att utlösa din svävare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden