Fortnite: Battle Royale

TAKTIKER I STRID

-

Om du inte kan strida kommer du inte att klara dig länge i Fortnite, även om du kan ta dig en liten bit genom att springa och gömma dig.

Här är några saker du kan göra för att bli en bättre spelare i de mest kritiska situatione­rna …

Välj rätt vapen

Söker du igenom en byggnad? Då bör du ha ett hagelgevär eller en SMG framme. Campar du på en liten kulle? Då bör du använda ett prickskytt­egevär. Letar du efter föremål i en skog? Då är en automatkar­bin din bästa vän.

Alla vapen har olika användning­sområden och om du lär dig dessa kommer du klara dig bättre. Tänk också på att om du bara har hittat ett prickskytt­egevär bör du söka dig till högre mark, och om du bara hittat ett hagelgevär bör du hålla dig till trånga utrymmen.

Håll dig till omgivninga­r som passar ditt vapen!

Lär dig vapnen

De flesta vapen i Battle Royaleläge­t är hitscan-baserade. Det betyder att du kommer att träffa (eller missa, baserat på hur bra du siktar) ditt mål direkt när du avlossar ett skott.

Det enda undantaget är prickskytt­egevär. När det gäller dem påverkar gravitatio­nen dina skott, eftersom det tar längre tid för kulorna att nå målet.

Det tar även tid för raketer och granater att nå fram till sina mål, men bortsett från prickskytt­egevär träffar allt som använder ammunition målet direkt.

Huka dig när du skjuter

Om du har möjlighet bör du huka dig ner innan du skjuter. Det förbättrar din precision och gör det mycket svårare för andra att träffa dig. Nackdelen är att du inte kan springa därifrån eller undvika skott lika snabbt.

Håll dig i rörelse även när du hukar dig. Var dessutom alltid beredd på att ställa dig upp och börja springa så fort du avlossat dina skott.

Bege dig mot högre mark

Du kan antingen klättra upp på ett berg eller göra ett eget torn. Oavsett vad du väljer är det svårare för dina motståndar­e att träffa dig när du är högt upp, särskilt om du har något att ta skydd bakom. Du kan ducka och gömma dig, samt se vad de under dig gör –men de kommer inte att kunna se dig. Det är dessutom lite enklare att sätta skotten perfekt från högre höjder.

Ha flera alternativ

Om du kan bör du hålla dig till ett vapen för närstrider, ett för medelavstå­nd och ett för långa avstånd inför de sista striderna. Spara några Medkits också, om du har möjlighet. Oroa dig inte över att byta vapen mitt under matchen, se bara till att du är redo för alla typer av strider du kan hamna i. När du är bland de sista 30 spelarna vill du garanterat ha mer än ett alternativ.

 ??  ?? Välj rätt vapen.
Välj rätt vapen.
 ??  ?? Ta dig tid att sikta.
Ta dig tid att sikta.
 ??  ?? Mot kullarna!
Mot kullarna!
 ??  ?? Tänk på att ha flera vapen att välja bland.
Tänk på att ha flera vapen att välja bland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden