Fortnite: Battle Royale

MÄSTRA FÄREMÅL

-

Det är oerhört viktigt att samla och använda alla saker du hittar. Det gäller inte bara vapen, utan alla typer av föremål också.

Ju snabbare du använder upp ett förbruknin­gsbart föremål, desto mer plats får du till andra saker i ryggsäcken!

Använd hackan för att samla föremål snabbare

Om du får syn på en hög med massa loot kan du plocka fram din hacka och springa fram till högen samtidigt som du trycker på tangenten för att samla.

Du kan inte byta ut din hacka mot något annat, så du kan samla all ammunition och alla föremål utan att behöva oroa dig för att råka byta ut ett vapen du egentligen vill behålla.

Strunta aldrig i ammunition

Vissa matcher kan det hända att du tror att du har tillräckli­gt med ammunition, men det kan du aldrig få nog av.

Om du inte är mitt uppe i en strid eller bara några centimeter från stormens kant finns det aldrig någon ursäkt för att inte plocka upp all ammunition du kan komma åt. När de sista striderna närmar sig kommer du att vara glad för alla skott du kan få.

Använd Shield Potions på en gång

Det finns aldrig något perfekt tillfälle för att ställa sig och dricka Shield Potions, men du bör alltid sträva efter att ha skölden helt och hållet uppfylld.

Därför bör du dricka Shield Potions så fort du hittat dem och befinner dig i någorlunda säkerhet.

Om din sköld redan är full kan du eventuellt behålla en extra Shield Potion, tills du hittar något bättre.

Shield Potions är nästan aldrig användbara mitt under strider, utan bara mellan dem – och det finns gott om dem att samla. Du behöver alltså inte bära omkring på dem.

Spara Chug Jugs

Om du skulle ha turen att hitta en Chug Jug bör du alltid behålla den i din ryggsäck – oavsett omständigh­eter. Så högt värde har den.

En Chug Jugs tar 15 sekunder att dricka, men den fyller upp både din hälsa och din sköld helt. Det är absolut värt det!

Bygg Port-a-forts vid rätt tillfällen

Att plocka fram ett bärbart fort är ett utmärkt sätt att få övertaget på i strider, men det allra bästa är att vänta till slutet av en större strid.

När dina motståndar­e har fullt upp med varandra, kan du snabbt slänga upp ett fort och börja skjuta från sidan.

Försök undvika att bygga ditt fort på ett ställe där andra spelare enkelt kan följa med dig in, så att du inte riskerar att bli förföljd och anfallen bakifrån när du egentligen tror att du är helt säker.

Gillra fällor bakom dörrar

Om du får tag på en fälla kan du placera den var som helst och döda andra spelare som aktiverar den. Det är smart att placera dem bakom dörrar, eftersom andra spelare ofta springer rakt genom utan att kolla läget först.

Andra smarta ställen att placera fällor på är trånga utrymmen, runt hörn och ovanför trappor. Försök förutse vart andra spelare kommer att springa utan att tänka sig för. Då kan din fälla vålla stor skada.

 ??  ?? Ta fram hackan för att samla saker snabbare.
Ta fram hackan för att samla saker snabbare.
 ??  ?? Strunta aldrig i ammunition!
Strunta aldrig i ammunition!
 ??  ?? Bygg smart.
Bygg smart.
 ??  ?? Gillra fällor bakom dörrar.
Gillra fällor bakom dörrar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden