Fortnite: Battle Royale

UTFORSKA SMART

-

Tidigt i matcherna handlar det oftast mest om att utforska kartan i jakt på bra föremål, något som ofta leder dig till okända platser. Du kommer att lära dig kartans olika områden, men fram tills dess måste du fokusera på att överleva …

Stäng dörrar bakom dig …

Nästan alla dörrar i Fortnite är stängda första gången du stöter på dem och det är värt ansträngni­ngen att stänga dem igen när du passerat.

Om en dörr är öppen tyder det på att någon annan är i närheten. Om du stänger dörrarna efter dig kan du få en enkel fördel, eftersom nästa spelare som springer genom samma dörr nog inte förväntar sig att möta någon där. I värsta fall slösar de tid på att leta igenom ett ställe där du redan har varit.

… eller lämna dem öppna

Om du känner dig redo för en strid kan en öppen dörr faktiskt ses som en inbjudan för lite tuffare spelare. Lämna dörrar öppna så kommer nog några motståndar­e att följa efter dig. Då kan du sitta redo med ett hagelgevär och vänta.

Se bara till att du har rätt vapen och färdighete­r för att klara dig ur situatione­n!

Använd hörseln

Du kan utforska med hjälp av synen, men glöm inte bort hörseln! Lyssna efter ljud som ger dig ledtrådar om strider i närheten eller spelare som närmar sig. Du bör verkligen spela med hörlurar, för att lättare kunna höra varifrån ljudet kommer.

Landa inte på de mest populära platserna

I början av matcherna beger sig de allra bästa spelarna mot de mest populära platserna. Om du inte är i topp 20 allt för ofta kommer betyder det nog ett kort äventyr för dig om du också drar dit. Sikta in dig på en lite mer avskild plats, där du kan samla vapen och resurser i lugn och ro. Om du VILL landa på ett populärt ställe bör du försöka vara först ner på marken, så att du hinner skjuta först!

Låt stormen guida dig

Om du vill hålla dig säker under hela matchen bör du hålla dig i närheten av stormens kant. Du kommer att behöva springa när stormen kommer närmare, men de flesta spelare håller sig långt ifrån ovädret. Det är vanligtvis kartans lugnaste delar.

Spring överallt

Det finns inget straff eller någon kostnad för att springa i Fortnite, så spring överallt när du kan. Du kan hålla ner sprint-knappen för att springa snabbare.

Om du byter till ett lättare vapen (som hackan) kommer du också att springa lite snabbare.

 ??  ?? Tänk på hur du kan använda dörrar.
Tänk på hur du kan använda dörrar.
 ??  ?? Spring överallt!
Spring överallt!
 ??  ?? Se till att landa på ett bra ställe.
Se till att landa på ett bra ställe.
 ??  ?? Använd inte bara ögonen.
Använd inte bara ögonen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden