Fortnite: Battle Royale

BLI BÄST PÅ BATTLE ROYALE

-

Det är (relativt) enkelt att spela Battle Royale, men att mästra det? Det är en helt annan historia, och det kräver en hel del övning. Känns det som att du har provat allt, men ändå inte tar dig vidare? Här är några sista tips som kan göra dig till en bättre spelare …

Planera ditt hopp

De flesta spelare slösar tiden i lobbyn med att skjuta hejvilt utan någon eftertanke medan de väntar på att matchen ska starta, men de bästa spelarna studerar kartan, så att de kan bestämma sig för var de ska hoppa av bussen. Kolla vilken rutt bussen kommer att åka (det visas med en linje på kartan) och placera sedan en markör vid det perfekta stället – inte för populärt och inte för avlägset.

Hoppa på rätt sätt

Varje sekund räknas så fort du hoppar ut från bussen. Du måste nå marken snabbt, så tryck ner framåtknap­pen för att börja dyka neråt. Fortsätt sedan att vicka dig framåt mot ditt mål. Kom ihåg att du inte vill flyga direkt över ditt mål, utan sikta på rutan bredvid det på kartan, så att du kan sväva rakt ner mot det när svävaren utlöses. Om du är för nära kommer du att sväva förbi målet.

Öva, öva, öva – i alla fall på att bygga

De bästa spelarna kan bygga enorma torn på bara några sekunder och det måste du också lära dig. Anpassa dina tangenter (som du lärde dig tidigare) på ett sätt som gör dem enkla att nå, men det är bara början. Det bästa är att välja en avlägsen plats i spelet och landa där. Samla sedan tillräckli­gt med trä så att du kan bygga i lugn och ro tills stormen närmar sig. Du kan ta dig ganska långt i matcherna på att skjuta bra, men du kommer inte att nå topp tio särskilt ofta om du inte kan bygga också.

Lär dig var alla bra föremål finns

Det värsta i Fortnite är när du inte hittar något vapen. Kistor dyker vanligtvis upp i spelet på ungefär samma ställen. Om du hittar en kista bör du komma ihåg platsen till kommande matcher. Kistorna är din bästa chans att få ett hyfsat vapen. Om du känner till alla platser med kistor och sticker dit på en gång kommer du få bra vapen redan under matchens första minuter.

 ??  ?? Förbered dig för stället du valt att landa på.
Förbered dig för stället du valt att landa på.
 ??  ?? Dyk, dyk, dyk!
Dyk, dyk, dyk!
 ??  ?? Öva på att bygga.
Öva på att bygga.
 ??  ?? Lär dig var alla bra föremål finns.
Lär dig var alla bra föremål finns.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden