Fortnite - Oberoande and inofficiell guide

FUSKARE

-

Griefers och fuskare är jobbiga. Exempel på griefing i Battle Royale är spelare som medvetet bygger in dig i en box, förstör dina byggnader eller hjälper fiender att gå till angrepp mot ditt lag.

Sedan finns det de som missbrukar röst- eller textchatte­n. Nya spelare löper störst risk att utsättas för så kallade experter, som tror att de vet allt och vill sätta dig på plats.

Du behöver inte stå ut med dessa spelare. Om du behandlas oschysst via röst- eller textchatte­n kan du inaktivera den funktionen via spelets inställnin­gar. Skriv även ned spelarens användarna­mn och rapportera dem. Det gör du via huvudmenyn genom att klicka på Options i det övre högra hörnet och sedan Feedback. Du kan använda dig av detta för att rapportera buggar, lämna en kommentar eller rapportera spelare.

Förvänta dig dock inga omedelbara åtgärder eller att spelaren ens kommer bli bannad senare. Epic får tusentals rapporter varje dag och bannar bara spelare som betett sig dåligt flera gånger. Det är ändå värt att rapportera, för att bli av med så många som möjligt.

Du kan hantera fuskare på liknande sätt. Det mest uppenbara fusket i spelet är spelare som samarbetar i Solo-matcher. Det är inte alltid lätt att upptäcka sådant fusk och bara för att två spelare skjuter på dig samtidigt behöver det inte betyda att de fuskar. Om du däremot fortsätter att titta på dem efter de dödat dig och du ser att de gör samma sak mot en annan spelare är det dags att rapportera dem.

Du behöver bara trycka på en knapp (LT på Xbox One) för att rapportera en spelare när du tittar på dem. Informatio­nen för spelaren som nyss dödade dig kommer att fyllas i automatisk­t, och sen kan du skriva varför de fuskade. Håll en trevlig ton och förvänta dig återigen ingen omedelbar respons.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden